Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

H τουριστική ανάπτυξη, η ΤΕΘ και το site που ετοιμάζει


Με ικανοποίηση, πληροφορηθήκαμε την συνάντηση που οργανώνει για την προσεχή Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα 4:00 μμ, στο πρώην «Ξενία» της Περαίας, η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε. (ΤΕΘ) με τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, όταν άρχισε να λειτουργεί η δημοτική αυτή επιχείρηση, εδώ και δύο περίπου χρόνια, γράψαμε κατ΄επανάληψη ότι δεν είναι δυνατόν, αντί να φέρνει τουρίστες και επισκέπτες στο δήμο Θερμαϊκού, όπως είναι το αντικείμενό της, να ασχολείται μόνο με τους… νεκρούς, καθώς η αποκλειστική μέχρι τώρα αρμοδιότητά της, ήταν η λειτουργία του γραφείου κηδειών.
Με βάση όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε το «άνοιγμα» που κάνει η νέα διοίκηση της ΤΕΘ στους ασχολούμενους με τον τουρισμό και τον επισιτισμό, καθώς αυτό πρέπει να είναι και το κύριο αντικείμενό της. Και είναι σωστά τα θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση, όπως η ανταλλαγή απόψεων για την προβολή της περιοχής, η συμμετοχή σε προγράμματα και τουριστικές εκθέσεις, η προοπτική συνεργασίας των επιχειρηματιών τουρισμού του δήμου με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων που λειτουργεί στην «αυλή» μας και την οποία μέχρι τώρα δεν σκεφθήκαμε να την αξιοποιήσουμε, η διανομή διαφημιστικού υλικού προβολής του δήμου κ.α.
Ένα πράγμα όμως δεν καταλαβαίνουμε: Ποια ήταν η ανάγκη κατασκευής ξεχωριστής ιστοσελίδας της ΤΕΘ; Δεν μπορούσε η τουριστική προβολή του δήμου να γίνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Θερμαϊκού; Τι θα αλλάξει με το να λειτουργεί παράλληλα με την www.Thermaikos.gr, που είναι η ιστοσελίδα του δήμου Θερμαϊκού και η www.visit-thermaikos.gr που κατασκεύασε η ΤΕΘ; Μήπως έτσι θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες και τουρίστες στην περιοχή; Μήπως θα δουλέψουν περισσότερο τα μαγαζιά στα δημοτικά διαμερίσματα του Θερμαϊκού;  
Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί ο ενιαίος Καλλικρατικός δήμος Θερμαϊκού, δεν πάψαμε να επισημαίνουμε την ανάγκη για τη βελτίωση και ανάπτυξη του υφιστάμενου site του δήμου Θερμαϊκού και τη μετατροπή του σε ισχυρό portal. Κι όπου μέσα από κει, εκτός από την ανάρτηση ειδήσεων και πληροφοριών για τις δραστηριότητες του δήμου Θερμαϊκού, αλλά επίσης την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ασχολίες, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις χρηστικές πληροφορίες κ.α., θα μπορούσαν να προβάλονται και πληροφορίες για τις τουριστικές δυνατότητες που παρουσιάζει η περιοχή.
Εξάλλου, έτσι λειτουργούν και όλοι οι άλλοι δήμοι της χώρας. Για παράδειγμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τις εκατονταπλάσιες δραστηριότητες απ΄ότι ο δήμος Θερμαϊκού, δεν διαθέτει ξεχωριστό site όχι μόνο για τις τουριστικές δραστηριότητες στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αλλά ούτε καν και για τις άλλες του πλούσιες δραστηριότητες, όπως είναι η TV-100 και ο FM-100, οι θαυμάσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια», το «Βαφοπούλειο», το δίκτυο των δημοτικών βιβλιοθηκών, το δημοτικό κέντρο μουσικής και χορού κ.α.
Δεν ξέρουμε πότε αποφασίστηκε η δημιουργία αυτού του ξεχωριστού site, αν πάρθηκε η απόφαση από την προηγούμενη ή τη σημερινή διοίκηση της ΤΕΘ, ούτε πόσο κόστισε σε μία εποχή όπου καθημερινά ακούμε ότι λόγω της οικονομικής στενότητας ο δήμος Θερμαϊκού δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τις καμμένες λάμπες να αλλάξει. Εκείνο που περισσότερο ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Και καθώς το visit-thermaikos.gr είναι ακόμη υπό κατασκευή, πιστεύουμε ότι στη θέση του, θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί το επίσημο site του δήμου Θερμαϊκού και μέσα από εκεί να γίνεται και η τουριστική προβολή της περιοχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.