Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νέος καθαρισμός του ρέματος Μεσημερίου το Σαββατοκύριακο


Nέος καθαρισμός του ρέματος του Μεσημερίου, σε άλλο τμήμα του τη φορά αυτή, θα γίνει  το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Εθελοντών Μεσημερίου», με την συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Μεσημερίου, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θερμαϊκού.

Στόχος των Εθελοντών Μεσημερίου, στη θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία που ανέλαβαν, είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου, το ρέμα να έχει καθαριστεί και από τις δύο πλευρές του χωριού. Θα διοργανωθεί επίσης δενδροφύτευση στο πλάτωμα του ρέματος, όπου έχει αναστηλωθεί το παλιό πηγάδι του χωριού. Στόχος επίσης είναι η δημιουργία μικρού πάρκου αναψυχής με κούνιες για τα παιδιά, παγκάκια και χώρο ψησίματος.
Ο προηγούμενος καθαρισμός του ρέματος, έγινε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου και με την παρουσία υπαλλήλων του Δασαρχείου, αποψιλώθηκαν τα ρέματα του χωριού και η ξυλεία δόθηκε σε άπορες οικογένειες του Μεσημερίου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου, «ευχαριστούμε όλους όσους συμμετήχαν εθελοντικά στον καθαρισμό του ρέματος. Ιδιαίτερα τα κορίτσια και αγόρια του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Μεσημερίου, που με ζήλο καθάριζαν τις "βρωμιές μας" και γέμησαν με γέλια και φωνές το ρέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.