Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία η αποχέτευση της Επανομής !


Στην τελική ευθεία, εισέρχονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στην Επανομή, καθώς στις 10 το πρωϊ της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται επιτέλους από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 11.600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο  ΦΕΚ  35/25 Ιανουαρίου 2013, της προκήρυξης, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού και ο τρόπος υποβολής προσφορών, θα είναι με το σύστημα προσφοράς επιμέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες τιμών.
Για συμμετοχή στο διαγωνισμό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον πολλές μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων, ενώ οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής ανέρχονται στο ποσό των 184.056 ευρώ.
Στο μεταξύ, το πρωϊ της Δευτέρας αναμένονται να αφιχθούν στην Επανομή τα μέλη της επιτροπής που σχηματίστηκε από εκπροσώπους των υπουργείων Ανάπτυξης και Βιομηχανίας για να ελέγξουν σχετικά με την καλή εκτέλεση της πρώτης φάσης του έργου της αποχέτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι η α΄ φάση των έργων, που έγιναν επί της δημαρχίας του Απόστολου Οικονομίδη, αφορούσε την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μέσα στην Επανομή, ενώ στη β΄φάση θα κατασκευαστεί ο αγωγός που θα μεταφέρει τα λύμματα μέχρι την περιοχή του ναυπηγείου της Νέας Μηχανιώνας, προκειμένου από εκεί με τη δημιουργία του κατάλληλου αντλιοστασίου να προωθούνται προς το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμμάτων στο Αγγελοχώρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.