Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες Επανομής: Παραμένουν στα "Πράσινα Φανάρια"


Ανυποχώρητοι, δηλώνουν οι αγρότες της Επανομής, που παραμένουν στις θέσεις τους, στα «Πράσινα Φανάρια» της Γεωργικής Σχολής, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους, χωρίς όμως να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς, όπως λένε «τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας».

Μιλώντας στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επανομής, Μιχάλης Σαράφης, σημείωσε ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στις θέσεις μέχρι στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, οπότε θα συναντηθούν με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης για να τους θέσουν τα αιτήματά τους. «Ανάλογα από τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα καθορίσουμε και τη στάση μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επανομής.
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες της περιοχής παρέμειναν στα «Πράσινα Φανάρια» όλη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Και όπως είπε ο πρόεδρός τους:
«Είμαστε στα Πράσινα Φανάρια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε θέματα σοβαρά, όπως είναι το κόστος παραγωγής. Θέλουμε τον πρωτογενή τομέα, θέλουμε τη βοήθεια του κράτους πάνω σ΄αυτό το ζήτημα. Να μπορέσουμε να σπείρουμε και να καλλιεργήσουμε. Δεν ζητάμε χρήματα, δεν ζητάμε απαλλαγές από τις υποχρεώσεις μας. Μέσα στον ελληνικό λαό είμαστε κι εμείς, τα ίδια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Αυτό που ζητάμε είναι να μας στηρίξει η Πολιτεία για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, να δουλέψουν τα εργοστάσια, να κινηθεί ο καταναλωτής, να δουλέψουν οι πάντες. Ώστε να μπορεί να έχει και ο καταναλωτής το προϊόν στην τιμή που πρέπει να το έχει.
Επιδιώκουμε αυτή τη συνάντηση με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης για να τους καταθέσουμε τα αιτήματά μας. Τους δρόμους δεν τους κλείνουμε ούτε για ένα λεπτό την ημέρα. Τον κόσμο τον θέλουμε κοντά μας και όχι απέναντί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.