Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλεξανδρής: Ανεξακρίβωτες οι φήμες για κλείσιμο του Α.Τ. Μηχανιώνας


Ανεξακρίβωτες φήμες, είναι τα περί κατάργησης του αστυνομικού τμήματος της Μηχανιώνας και είναι λάθος όσων διακινούν τέτοιες πληροφορίες, δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή του δήμου, που μεταδίδεται από τον FM-100,6

Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής, τα τρία αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού (Νέων Επιβατών, Μηχανιώνας και Επανομής), βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη και τον εξυπηρετούν καλύτερα. Και αναρωτήθηκε πως θα γίνεται η αστυνόμευση των απομακρυσμένων περιοχών του δήμου, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φήμες αυτές και καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα Μηχανιώνας και Επανομής.
«Είναι δυνατόν ο κάτοικος του Μεσημερίου να εξυπηρετείται από το αστυνομικό τμήμα των Νέων Επιβατών, έστω κι αν αυτό θα είναι πολυδύναμο; Πως θα γίνεται η αστυνόμευση της περιοχής; Η μήπως θα υπάρχουν τόσα πολλά περιπολικά που θα βρίσκονται διαρκώς στις οκτώ δημοτικές κοινότητες;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Και χαρακτήρισε ένα ενδεχόμενο τέτοιο μέτρο ως «απόμακρο και συγκεντρωτικό».
Σε άλλο σημείο ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε ότι μετά από κάποιες επαφές που έκανε με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες σχημάτισε την εντύπωση πως δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος τη διασπορά ανησυχητικών πληροφοριών για επικείμενο κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Μηχανιώνας. «Το να λέγεται ότι θα κλείσει το ένα ή το άλλο και να δημιουργούμε καταστάσεις ή να αφήνουμε υπονοούμενα, είναι λάθος», παρατήρησε.
Τα λεγόμενα του δημάρχου Θερμαϊκού, επιβεβαίωσε και ο αστυνόμος του αστυνομικού τμήματος των Νέων Επιβατών κ. Τσόλας που είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το θέμα αυτό», και είναι στις αρμοδιότητες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που εξήγγειλε. Ενώ ακόμη χαρακτήρισε ως άριστη τη συνεργασία των αστυνομικών των τριών τμημάτων του δήμου Θερμαϊκού με τη διοίκηση του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.