Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Οι προειδοποιήσεις Παπούλια και οι διαβεβαιώσεις Ολάντ δεν αρκούν


Απηχούσε τα αισθήματα όλου του ελληνικού λαού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, όταν το μεσημέρι της Τρίτης υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε ότι «είμαστε μπροστά σε μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχιστεί η λιτότητα».

Είναι μια διαπίστωση που πλέον την κάνουν όλοι και δεν χρειάζεται παρά μία μικρή αφορμή για να ανάψει το φιτίλι που θα οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη έκφραση της λαϊκής οργής, της απόγνωσης και του θυμού που διακατέχει την ελληνική κοινωνία. Μία οργή που μέρα με τη μέρα αυξάνεται και φουντώνει, όσο μεγαλώνουν οι στρατιές των ανέργων, των πεινασμένων, των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας. Όσο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν τις αποδοχές τους να κατακρεουργούνται, όσο οι καταστηματάρχες και οι έμποροι βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του «λουκέτου», όσο οι μικροκαταθέτες και οι μικρομέτοχοι-όπως έγινε με τους 72.000 μικρομετόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-διαπιστώνουν ότι καταληστεύονται οι οικονομίες και οι στερήσεις μιας ολόκληρης ζωής, με αρχιλήσταρχο το κράτος.
«Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό χαίρομαι που είστε εδώ, καθώς πιστεύουμε ότι θα βοηθήσετε στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ανεργία των νέων φτάνει το 60%» του είπε ο κ. Παπούλιας για να του απαντήσει ο κ. Ολάντ, ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει ήδη υπέρμετρες προσπάθειες και δεν θα μπορούσε κανείς να ζητήσει παραπάνω αυτή την περίοδο.
Και βέβαια είναι παρήγορες οπι διαβεβαιώσεις του προέδρου της φίλης και συμμάχου Γαλλίας ότι «η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα», όμως τα μεγάλα και παρήγορα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται απτές αποδείξεις. Και γρήγορα μάλιστα. Πριν το ποτάμι της λαϊκής οργής παρασύρει τους πάντες και εντός και εκτός Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.