Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δικαίωση επιδιώκουν οι 8 δήμοι, λέει ο δήμαρχος Θέρμης


Τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούν οι οκτώ δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας στον αγώνα που ανέλαβαν προκειμένου να σταματήσει η αδικαιολόγητη κατανομή των κονδυλίων με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια του… 2001, εκφράζει ο δήμαρχος Θέρμης κ.Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του δήμου Θερμαϊκού στον FM-100,6

Όπως είναι γνωστό, στους οκτώ δήμους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Θερμαϊκού. Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Θ.Παπαδόπουλος:
«Υπάρχει μία αδικαιολήγητη καθυστέρηση για την κατανομή των ΚΑΠ με τα νέα δεδομένα της απογραφής του 2011. Παρά του ότι το Σύνταγμα  προβλέπει ρητά στο άρθρο 54  ότι τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρούνται δημοσιευθέντα ένα χρόνο μετά την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της, άρα στις 25 Μαϊου του 2012 έπρεπε να είναι τα αποτελέσματα δημοσιευμένα και να γίνεται η κατανομή του ΚΑΠ στους δήμους, γιατί το πληθυσμιακό κριτήριο είναι το κυρίαρχο για την κατανομή των πόρων στην αυτοδιοίκηση.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει και φοβόμαστε ότι  υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο να καθυστερήσει και άλλο. Γιαυτό συναντηθήκαμε οι οκτώ δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν μεγάλες αυξήσεις πληθυσμού και συμφωνήσαμε, αφενός μεν να κάνουμε εξώδικο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στην ΕΛΣΤΑΤ , να αναδείξουμε το πρόβλημα και να τους προειδοποιήσουμε ότι εμείς νομικά θα ζητήσουμε ευθύνες γιαυτό. Και ακόμη, να ορίσουμε δικηγόρο να διεκδικήσουμε νομικά γιατί είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούμε για τα χρήματα που χάνυν οι δήμοι μας από αυτή την αύξηση του πληθυσμού.
Σ΄αυτό μας τον αγώνα, επειδή ήρθαμε σε επαφή και με άλλους δημάρχους και των Αθηνών και της άλλης Ελλάδος, συντάσσονται όλοι μαζί μας και το επόμενο βήμα θα είναι μία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών με μία αντιπροσωπεία δημάρχων γιαυτό το σκοπό. Νομίζω θα δικαιωθούμε και αν δεν δικαιωθούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα δικαιωθούμε νομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.