Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται η απόφαση για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης


Όλα παίζονται, σχετικά με το ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου, τρεις ημέρες πριν από την έκδοση της, σχετικά με την υπεξαίρεση-μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς κανείς δε διακινδυνεύει να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για την ετυμηγορία.

Την ίδια στιγμή, η αγωνία των 18 κατηγορουμένων έχει κορυφωθεί, καθώς στο ενδεχόμενο καταδίκης τους κάποιοι κινδυνεύουν ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στα «πηγαδάκια» που στήνονται στους διαδρόμους των δικαστηρίων κανείς από τους δικηγόρους που συζητούν για την υπόθεση δε ρισκάρει να κάνει πρόβλεψη για την απόφαση του δικαστηρίου υπό το φόβο να... εκτεθεί από την τελική κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Εκτός από τον Παναγιώτη Σαξώνη, η καταδίκη του οποίου είναι βέβαιη καθώς ο ίδιος έχει παραδεχτεί τις πράξεις του και όλη η υπερασπιστική του γραμμή έχει στηθεί ώστε να αποκομίσει ελαφρυντικά και να γλιτώσει την ισόβια κάθειρξη, όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου. Ακόμη και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, οι οποίοι μετά την εισαγγελική πρόταση άρχισαν να νιώθουν πιο... άνετα, περιμένουν να ακούσουν από τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Εξαντλητική διαδικασία
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 16 Σεπτεμβρίου όταν και εκφωνήθηκε η υπόθεση και χρειάστηκε να γίνουν συνολικά 50 συνεδριάσεις ώστε να ολοκληρωθεί η δίκη. Κατά κοινή ομολογία, ήταν η πιο «εξαντλητική» ακροαματική διαδικασία σε ποινικό δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια και αρκετές ήταν οι φορές που ο πρόεδρος του δικαστηρίου βάδισε στα όρια της ποινικής δικονομίας προκειμένου να αποτρέψει παράπονα ή καταγγελίες και να ικανοποιήσει όλους τους παράγοντες της δίκης.
Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.