Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Παραπομπή σε δίκη τριών στελεχών της ΕΥΑΘ προτείνει Εισαγγελέας

Την παραπομπή  σε δίκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τριών πρώην στελεχών της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για υπόθεση κακοδιαχείρισης, με συνέπεια να ζημιωθεί με 65.000 ευρώ η Εταιρεία, εισηγείται η αντεισαγγελέας Εφετών Μαγδαληνή Γαλάταλη.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Σάκης Τζακόπουλος, κατηγορούμενος για κοινή απιστία, όπως επίσης ως άμεσοι συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη ο τότε διευθυντής οικονομικών της Εταιρείας και η προϊσταμένη -την εποχή εκείνη- του Λογιστηρίου της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κατηγορείται ότι κατά παράβαση του κανονισμού προμηθειών ανέθεσε τέσσερα έργα -συνδεόμενα με αγορά λογισμικών προγραμμάτων- σε εταιρία λογισμικού, αφού αποδέχθηκε την προσφορά της, παρότι γνώριζε ότι για τέτοιου είδους ανάθεση αρμόδιο ήταν το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.
Στη συνέχεια -κατά την πρόταση- χωρίς να υφίστανται τα νόμιμα δικαιολογητικά έγγραφα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί τα έργα, ο ίδιος φέρεται ότι έδωσε εντολή για έκδοση ενταλμάτων πληρωμής. Όπως επισημαίνεται στην πρόταση-παραπομπής, για τις παραπάνω αναθέσεις δεν υπήρξαν ούτε εισηγήσεις του αρμόδιου οργάνου της ΕΥΑΘ, ούτε αποφάσεις ανάθεσης της διοίκησής της, ούτε συμβάσεις, ούτε έντυπα παράδοσης εγγράφων-βεβαίωσης παραλαβής κοκ.
Στην απολογία του, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, χαρακτήρισε ως ανυπόστατη τη σε βάρος του κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι τηρήθηκε η νομιμότητα.
Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφασίσουν οι εφέτες με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.