Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Άνοιγμα της Χαλκιδικής στην τουριστική αγορά της Τουρκίας

Η παρουσία της Χαλκιδικής στην έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης για 5η συνεχή χρονιά ήταν η καλύτερη δυνατή, αποσπώντας από όλους τα καλύτερα σχόλια για την αρτιότητα του περιπτέρου και συνοδεύτηκε από πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

«Η θέση, ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση του περιπτέρου των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής αλλά και των φορέων της Χαλκιδικής είχαν την δυνατότητα να βρίσκονται σε άμεση επαφή με όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας», σημειώνεται.
 Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι (εθνικής εμβέλειας) Haber 24 και σε άλλους Τούρκους δημοσιογράφους.
Τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι τόνισαν το ενδιαφέρον τους για μονιμότερη συνεργασία.
Οι σχέσεις της Τουρκικής αγοράς (τουριστικά γραφεία) με τον προορισμό μας έχουν πλέον ωριμάσει, τονίζει ο Οργανισμός.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες αλλά και δημοσιογράφους με την εικόνα των πολυτελών ξενοδοχείων της Χαλκιδικής και έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλάνο συνεργειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεδομένου ότι η τουρκική τουριστική αγορά ενδιαφέρεται, άμεσα για αντίστοιχες υπηρεσίες.
«Εκτός από το ενδιαφέρον των Τούρκων για διακοπές πολυτελείας έντονη ήταν η αναζήτησή τους για τις εξαιρετικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη μοναδικότητα του τοπίου, την γαστρονομία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Αρναίας, της Αθύτου, της Νικήτης και του Παρθενώνα. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για διακοπές 3-4 ημερών από τα τέλη Μαΐου, για διαμονή σε 3* κατηγορίας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα», επισημαίνεται ακόμη.
Και στην Ανατολική Θράκη
 Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των σχέσεων με την αγορά πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στην πόλη Corlu (Τσορλού) της Ανατολικής Θράκης. Στο ξενοδοχείο HILTON Garden Inn της πόλης έγιναν συναντήσεις με μια συγκροτημένη ομάδα υπεύθυνων ανάπτυξης τουρισμού και πολιτισμού της συγκεκριμένης περιφέρειας (που αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού προς την περιοχή). Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (TURSAB) Ανατολικής Θράκης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ραιδεστού, η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και άλλοι φορείς οι οποίοι διατράνωσαν το ενδιαφέρον τους για άμεση συνεργασία, με δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής με την συγκεκριμένη αγορά (θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου επιμέρους workshops) στην συγκεκριμένη πόλη. Η Ανατολική Θράκη είναι πολύ πιο κοντά από ότι η Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιούνται σε αυτή 5-6 εκατομμύρια κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.