Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: Προσλήψεις με το σταγονόμετρο

Έχει τη δυνατότητα να προσλάβει δέκα τουλάχιστον υπαλλήλους ο δήμος Θερμαϊκού ως τακτικό προσωπικό για την κάλυψη κάποιων από τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν και οι οποίες δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του. Όμως η διοίκηση Μαυρομάτη αποφάσισε την πρόσληψη μόνο έξι ατόμων, αγνοώντας και την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού που υποδεικνύει την πρόσληψη 16 υπαλλήλων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει έγγραφο του Συλλόγου προς τη διοίκηση του δήμου, η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού που προτείνουν οι εργαζόμενοι «θα είναι μικρότερη από τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει από τη μη ανάθεση μελετών σε ιδιώτες και των οικονομιών κλίμακος εξαιτίας της καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών».
Όπως επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων, οι έξι θέσεις που αποφάσισε να στελεχώσει η δημοτική αρχή, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη των υπηρεσιών του δήμου, γεγονός που το κατήγγειλε ως απαράδεκτο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Απαντώντας στην καταγγελία αυτή, ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης είπε ότι υπήρξαν υποδείξεις από τους διευθυντές του Δήμου «που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα». Και ότι μία επιπλέον θέση θα καλυφθεί από τη μετακίνηση προς το δήμο Θερμαϊκού υπαλλήλου που σήμερα υπηρετεί στο δήμο Θεσσαλονίκης. Παραλλήλισε δε το Δήμο με ιδιωτική επιχείρηση, λέγοντας με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού θα δυσκολεύονταν στην καταβολή του μισθού τους. «Ποιο μαγαζί ανοίγοντας το κλειδί έχει ανελαστικές δαπάνες 42% όπως εμείς», είπε ο κ. Μαυρομάτης.
Η φράση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνας Μώραλη που παρατήρησε ότι δεν μπορεί ο δήμος να λειτουργεί όπως ένας ιδιώτης. Ενώ ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι υποδείξεις του συλλόγου. Πολύ περισσότερο που όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, η δημοτική αρχή αναθέτει διαρκώς τις μελέτες σε ιδιώτες, επικαλούμενη συνεχώς ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. «Και επιτέλους, πρέπει να σταματήσει αυτή η φάμπρικα της συνεχούς ανάθεσης των μελετών του Δήμου σε μελετητικά γραφεία», σημείωσε ο Σπύρος Κουζινόπουλος.
Οι έξι θέσεις υπαλλήλων που θα καλυφθούν, σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου, είναι: Δύο υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ένας υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ένας υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού, ένας υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ένας υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Μηχανικών Αυτοκινήτων.

Η δημοτική αρχή απέκρουσε και την πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στις προσλήψεις αυτές να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας, με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι έχει καταργηθεί το κριτήριο αυτό. «Σε μία εποχή που λέμε ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, είναι απαράδεκτο να μην προσπαθούμε για την απορρόφηση κάποιων ανέργων συνδημοτών μας», ήταν η παρατήρηση του Σπ. Κουζινόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.