Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο: Εκδήλωση από το Δήμο Θερμαϊκού για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με χορηγούς... φαρμακοβιομηχανίες !!

Μία εύλογη ένσταση, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», γιατρός, Θοδωρής Ζδούκος, για την εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού αυτή την Κυριακή για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια: «Πως είναι δυνατό να εμφανίζονται ως χορηγοί σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι κατά της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Pfizer και η φαρμακοβιομηχανία DEMO που παράγουν και πωλούν αντιβιοτικά και άρα προωθούν την αλόγιστη χρήση τους;»

Όπως επισήμανε με έμφαση ο Θοδωρής Ζδούκος, μιλώντας στη χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών, που με κάθε τρόπο προωθούν οι φαρμακοβιομηχανίες, για να βγάζουν τα τρελά κέρδη τα οποία έχουν κάθε χρόνο, τα μικρόβια έγιναν πλέον πιο ανθεκτικά, με συνέπεια να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη η καταπολέμησή τους.
«Παρότι τα αντιβιοτικά ανακαλύπτονται με αργό ρυθμό, η συχνότητα των ανθεκτικών μικροοργανισμών συνεχίζει να αυξάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζδούκος. Επισημαίνοντας το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται εν αγνοία της «Επιτροπής Υγείας» του Δήμου, στην οποία μετέχει και ο ίδιος και η οποία ποτέ δεν συνεδρίασε από τη σύστασή της, δείγμα κι αυτό του τρόπου «δημοκρατικής λειτουργίας» της διοίκησης Μαυρομάτη.
Η εκδήλωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, που από ότι διαπιστώσαμε, γίνεται με τη χορηγία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και διοργανωτές τους κατά τόπους Δήμους της χώρας και την ΚΕΔΕ,  θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λογοθέτου 1, Νέοι Επιβάτες), στις 5.30’ το απόγευμα.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Κυριακή Κανελλοπούλου, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού, Παναγιώτης Κολλάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.