Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: H αμοιβή δημάρχου, αντιδημάρχων, Γ.Γραμματέα

Πόση είναι η αντιμισθία του δημάρχου Θερμαϊκού; Ποια είναι τα ποσά με τα οποία  αμείβονται οι αντιδήμαρχοι; Τι χρήματα λαμβάνει ως αντιμισθία ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου;  Απάντηση στα ερωτήματα αυτά, δίνει η εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη αυτού του έτους, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Όπως προκύπτει από τον Πίνακα Δ1 για τις «επιμερισθείσες δαπάνες που βαρύνουν τα έξοδα υπηρεσίας καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού για το 2016», το 1/6 της αντιμισθίας του δημάρχου κ. Μαυρομάτη, ανέρχεται στο ποσό των 8.930 ευρώ. Επομένως, αν πολλαπλασιάσουμε το ποσό αυτό επί 6, μας δίνει ένα συνολικό για το 2016 ποσό 53.580 ευρώ. Και αυτό διαιρούμενο δια του 12, όσοι και οι μήνες του έτους, προκύπτει η αντιμισθία των 4.465 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να είναι διευκρινισμένο αν αφορά καθαρές ή μικτές αποδοχές.
Με το ίδιο 1/6 επιβαρύνονται τα δημοτικά τέλη και με την αντιμισθία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος με βάση την ίδια εισήγηση θα αμειφθεί με το ποσό των 5.712 ευρώ. Πολλαπλασιαζόμενο το ποσό αυτό επί 6, μας δίνει ένα συνολικό 34.272 ευρώ για το έτος 2016 και από τη διαίρεση δια του 12 (όσοι και οι μήνες) προκύπτει μία μηνιαία αντιμισθία των 2.856 ευρώ.
Ακόμη, στον ίδιο Πίνακα Δ1 επιμερίζεται στα δημοτικά τέλη του 2016 το ποσό των 51.120 ευρώ ως «αντιμισθία Αντιδημάρχων Καθαριότητας». Δεν διευκρινίζεται όμως αν με το ποσό αυτό πρόκειται να αμειφθούν μόνο οι δύο υπάρχοντες αντιδήμαρχοι καθαριότητας (Νίκος Τσουρούς και Νίκος Γιάκης) ή αν με αυτό θα καλυφθεί η αντιμισθία και άλλων, άσχετων με την καθαριότητα αντιδημάρχων (τριών ή τεσσάρων).

Τέλος να πούμε ότι υπάρχει επιμερισμός στα δημοτικά τέλη και ποσού 92.398 για την κάλυψη δανείων, αλλά και η αμοιβή τεχνικού ασφαλείας (917 ευρώ) και ιατρού εργασίας (583 ευρώ).  Κατόπιν όλων αυτών, το σύνολο των δαπανών που επιμερίζονται στις εισπράξεις από τα δημοτικά τέλη, ανέρχεται στο ποσό των 159.660 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.