Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αποτράπηκε υποβιβασμός του Δημ.Σχολείου Αγ. Τριάδας

Η διοίκηση Μαυρομάτη αναγκάστηκε να αποσύρει από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, εισήγησή της για την γνωμοδότηση σε  απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την οποία υποβιβάζεται το δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας και από δεκαθέσιο (10/θ) που είναι σήμερα, να γίνει από το νέο σχολικό έτος 2016-2017, εννιαθέσιο (9/θ).

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο παριστάμενος στη συνεδρίαση, διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Σίσκος, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι δάσκαλοι, καθώς επίσης και οι γονείς των 133 μαθητών του δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση μέχρι εκείνη τη στιγμή από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, για τον σχεδιαζόμενο υποβιβασμό.
«Είναι απαράδεκτο, αντί να δούμε πως θα βελτιώσουμε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, να μεθοδεύουν κάποιοι την υποβάθμιση του σχολείου μας», είπε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, Βασίλης Σίσκος, που είναι και τοπικός σύμβουλος Αγίας Τριάδας με τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
Μετά την τοποθέτηση αυτή, αλλά και τις έντονες επικρίσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης πρότεινε την απόσυρση του θέματος, όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το 5ο δημοτικό σχολείο Περαίας, στο οποίο σήμερα φοιτούν 306 μαθητές, προάγεται από δωδεκαθέσιο (12/θ) σε δεκατριθέσιο (13/θ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.