Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η έρευνα-φάντασμα και τα «δικά μας παιδιά»

Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δια στόματος του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, έδωσε  διευκρινιστικά στοιχεία για την Έρευνα-φάντασμα που δημοσίευσε στην προπαγανδιστική δημοτική εφημερίδα και όπου εμφανίζει τους δημότες του Θερμαϊκού να είναι ….κατενθουσιασμένοι (!) με το έργο της δημοτικής αρχής.

Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού το απόγευμα της Τετάρτης από την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, που ρώτησε τον δήμαρχο κ.Μαυρομάτη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παν.Μήλιο, ποια ήταν η εταιρία που διενήργησε την έρευνα και πόσο αυτή κόστισε. Και ο μεν αντιδήμαρχος απάντησε ότι είχε άγνοια του θέματος και ότι δεν καταβλήθηκε κάποιο ποσό από την οικονομική υπηρεσία για ανάλογη δραστηριότητα. Ενώ και ο δήμαρχος Θερμαϊκού διαβεβαίωσε ότι δεν κόστισε καθόλου χρήματα η έρευνα, καθώς «έγινε από δικά μας παιδιά» και ότι αφορούσε μόνο τους επαγγελματίες του δήμου.
Ενδεικτικό του πόσο «αξιόπιστη» και πόσο «σοβαρή» ήταν αυτή η έρευνα, που προβλήθηκε και μάλιστα στο κεντρικό δισέλιδο της προπαγανδιστικής εφημερίδας της διοίκησης Μαυρομάτη, είναι και η ερώτηση που υποτίθεται ότι διατύπωναν οι… «δημοσκόποι», εμφανίζοντας τους δημότες του Θερμαϊκού να είναι κατά 64% ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΘ και τα χαράτσια που αυτή επέβαλε στους λογαριασμούς της ύδρευσης !!

Την ιστορία για την έρευνα-φάντασμα, έφερε στην επιφάνεια ο «Ακτιβιστής», με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Έρευνα-φάντασμα εμφανίζει χαρούμενους και ευτυχισμένους τους δημότες από τη διοίκηση Μαυρομάτη!»

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη τη σχετική ανάρτηση:
«Έρευνα-φάντασμα για τα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού, δημοσιεύει η διοίκηση Μαυρομάτη, και μάλιστα σε δισέλιδο «σαλόνι», στην προπαγανδιστική εφημερίδα που εκδίδει για να προβάλει με τα χρήματα των δημοτών το ανύπαρκτο «έργο» της. «Φάντασμα» διότι πουθενά δεν υπάρχει η «ταυτότητα» της εταιρείας ή των ατόμων που διενήργησαν την έρευνα, παρότι, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της, αυτή έγινε σε δείγμα … 752 ατόμων (!).
Γεννιούνται εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα: Εφόσον, σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η έρευνα, προκύπτει «υψηλός βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες στα σημαντικότερα ζητήματα καθημερινότητας», γιατί δεν αναφέρουν τα ονόματα όσων διενήργησαν την «έρευνα», παρά τα κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό; Μήπως είναι απόρρητα;
Κι ακόμη, γιατί δεν αναφέρονται επακριβώς οι ερωτήσεις του … «εκτενούς ερωτηματολογίου», για να δούμε το κατά πόσο αυτές ήταν αντικειμενικές πλαίσιο της δεοντολογίας και εάν εκπληρώνουν τα διεθνή στάνταρ όλων των επιστημονικών ερευνών δημοσκοπήσεων;
Αλλά επίσης, μια και η έρευνα εντάσσεται «στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει ο δήμος Θερμαϊκού», γιατί αυτή δεν αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι μόνο αυτού που παραπληροφορεί κάθε φορά η εφημερίδα, την οποία ο δήμαρχος μετέτρεψε σε όργανο προσωπικής του προβολής και μόνο, αντί να αποτελεί αυτή εργαλείο σωστής ενημέρωσης των δημοτών του Θερμαϊκού;
Όσο για το πόσο αξιόπιστη και αντικειμενική είναι η έρευνα που διεξήγαγε η διοίκηση του Δήμου, στη λογική του «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», αξίζει να μνημονευθούν οι απαντήσεις που υποτίθεται ότι δόθηκαν για το θέμα της ύδρευσης. Με το 64% των ερωτηθέντων να εμφανίζονται ότι «καταθέτουν θετικές απόψεις» και να αποδέχονται το δυσβάστακτο χαράτσι στο νερό, που επέβαλε η διορισμένη από τον κ.Μαυρομάτη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ.
Πάντως, για να λέμε και «του στραβού το δίκιο», τους έκοψε όσους συνέταξαν τη μυστηριώδη αυτή έρευνα και αναφέρουν πως από τους πολίτες, είναι «αναμενόμενα χαμηλός ο βαθμός ικανοποίησης από το ύψος των δημοτικών τελών», αλλά και ότι άποψη όσων ρωτήθηκαν για το οδικό δίκτυο «είναι πως υπάρχουν προβλήματα». Αν εμφάνιζαν τους κατοίκους του Θερμαϊκού να πανηγυρίζουν για το ότι πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης ή πάλι να θεωρούν ικανοποιητικούς τους άθλιους δρόμους της περιοχής, τότε θα γίνονταν το μεγάλο πανηγύρι…
»

Δέστε την ανάρτηση του «Ακτιβιστή» εδώ: http://www.activistis.gr/2016/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.