Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

H Ελλάδα τέταρτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο!

Χειρότερα από Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Καζακστάν, Βραζιλία
Είχαμε δεν είχαμε, το κατακτήσαμε κι αυτό το ρεκόρ, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα έξι χρόνια της κρίσης: Να είναι η Ελλάδα τέταρτη στον κατάλογο των χωρών με την μεγαλύτερη φτώχεια στον πληθυσμό της. Και ευτυχώς που υπάρχει και η Βενεζουέλα που διατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στον σχετικό δείκτη του Bloomberg.

O δείκτης διαμορφώνεται με βάση το άθροισμα του πληθωρισμού και της ανεργίας σε κάθε χώρα. Η φτώχεια είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το σκορ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από χώρες όπως η Ουκρανία, η Ισπανία, η Σερβία, η Τουρκία, το Καζακστάν και η Βραζιλία, αφού καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Η πρώτη της λίστας Βενεζουέλα, συγκεντρώνει τετραπλάσιο σκορ από τη δεύτερη Αργεντινή με 160 μονάδες, καθώς ο πληθωρισμός προβλέπεται να αγγίξει το 152% και η ανεργία κινείται στο 7,7%.
Την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περασμένη χρονιά εμφανίζει η Πολωνία, η οποία από την 19η θέση βρίσκεται πλέον στην 42η, εν μέρει λόγω της πρόβλεψης για χαμηλότερη ανεργία.

Η Ταϊλάνδη, η Σινγκαπούρη, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν συγκαταλέγονται στις πιο ευτυχισμένες οικονομίες, με βάση τον δείκτη.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.