Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Φοβερή ταλαιπωρία και σήμερα του κοινού λόγω ΟΑΣΘ

Οι λεωφορειούχοι κρατούν όμηρους τους εργαζόμενους για πίεση
Φοβερή ταλαιπωρία και σήμερα για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ύστερα από απόφαση Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν από το πρωί σε 24ωρη απεργία, ενώ ανάλογη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή.

Από τις απεργίες αυτές, πλήττεται ιδιαίτερα η περιοχή του Θερμαϊκού, καθώς, εκτός από τους κατοίκους που δεν μπορούν να μεταβούν στις δουλειές τους ή για κατεπείγοντα ιατρικά περιστατικά, εμποδίζονται να έρθουν στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού και οι κολυμβητές, με συνέπεια να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων εστίασης.
Όπως αναφέρει το Συνδικάτο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται εξαιτίας της μη καταβολής της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016. Όμως η διοίκηση των λεωφορειούχων του ΟΑΣΘ κρατά όμηρους τους εργαζόμενους, μη καταβάλλοντας τις αποδοχές τους, προκειμένου να εκβιάσουν το υπουργείο Μεταφορών ώστε να μην υπάρξει περικοπή των προνομίων που απολαμβάνουν εξ αιτίας των ληστρικών συμβάσεων που στο παρελθόν έχουν συνάψεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
"Η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Ιουνίου 2016, δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., αλλά στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και δικτύων, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Οργανισμός σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, κατά τις ημέρες της απεργίας θα κυκλοφορούν περιορισμένα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:10 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10 - 06:25, όπως επίσης και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α., που θα κινηθεί από τις 06:30 π.μ. έως 22:30 μ.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.