Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Απόφαση-σοκ της Αποκεντρωμένης για την προπαγανδιστική εφημερίδα του κ.Μαυρομάτη στον Θερμαϊκό

Ράπισμα κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, αποτελεί η απόφαση της
Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, να απορρίψει την
έγκριση  ποσού  48.700 ευρώ για τη συνέχιση έκδοσης της προπαγανδιστικής
εφημερίδας που επί ένα χρόνο εξέδιδε ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης για να
διαφημίζει το ανύπαρκτο έργο του.

Κατόπιν αυτού, είναι απορίας άξιο τι θα γίνει με το ίδιο ποσό το οποίο είχε διατεθεί
πέρσι για την αρχική έκδοση της εφημερίδας «Θερμαϊκός», που υποτίθεται ότι ήταν
εφημερίδα του Δήμου, αλλά στην ουσία προσωπικό όργανο προβολής του
δημάρχου.
Με την από 20 Ιουλίου 2016 απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας
Θράκης, που είναι η εποπτεύουσα αρχής για την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού της
Βόρειας Ελλάδας σημειώνει:

«… Ο Δήμος Θερμαϊκού προτίθεται να εκδώσει περιοδικό έντυπο, 32 σελίδων, σε μηνιαία βάση (10.000 αντίτυπα ανά μήνα) και με προϋπολογισμό προμήθειας 48.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)».
Όπως όμως σε συνέχεια υπογραμμίζεται στην ίδια απόφαση:
«Η προβολή του έργου και των δράσεων της δημοτικής αρχής με έντυπο υλικό δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου, ούτε εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ούτε, τέλος συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 75 του νόμου 3463/2006 «κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων». Αντιθέτως στο προεκτιθέμενο άρθρο 217 του ως άνω νόμου, προβλέπεται ειδική και αδάπανη διαδικασία για τη γνωστοποίηση στους δημότες των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σχετικά με την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης…»
Με βάση όλα αυτά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ακυρώνει την 218/2016 απόφαση της μονοπαραταξιακής Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού, που είχε εγκρίνει τη διάθεση του ποσού των 48.700 ευρώ για τη συνέχιση έκδοσης της προπαγανδιστικής εφημερίδας του κ.Μαυρομάτη.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι όταν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού,  στις 23 Φεβρουαρίου 2015, είχε τεθεί θέμα ισόποσης έγκρισης για να αρχίσει τότε η έκδοση της υποτιθέμενης δημοτικής εφημερίδας, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, είχε καταψηφίσει εκείνη την απόφαση. Και απευθυνόμενος στη διοίκηση του Δήμου κατήγγειλε: «Προχωράτε στην έκδοση εφημερίδας χωρίς προηγουμένως να έχετε δημιουργήσει αντιπροσωπευτική συντακτική επιτροπή, δίχως να έχετε καταρτίσει ένα κώδικα δεοντολογίας και κανονισμό λειτουργίας, κι αυτό γιατί θέλετε την εφημερίδα να λειτουργεί καθαρά ως προπαγανδιστικό μέσο και όχι για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, όπως διατείνεστε».
Όταν το αυτολιβάνισμα πάει σύννεφο στη δημοτική υοποτίθεται εφημερίδα...
Ακόμη και πρόσφατα, σε δημοσίευμά μας γιαυτή τη νέα διάθεση των 48.700 ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας, τονίζαμε με έμφαση:
«Σε μία εποχή που η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επικαλείται «οικονομική στενότητα» για την εκτέλεση μικροέργων πρώτης προτεραιότητας, ακόμη και για να κλείσουν λακκούβες, σκορπά αφειδώς τα χρήματα των αγρίως φορολογούμενων δημοτών για την προσωπική προβολή του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη και τη διαφήμιση του ανύπαρκτου «έργου» του».

Για το θέμα αυτό ο αναγνώστης μπορεί να βρει πλήθος στοιχείων από προηγούμενες αναρτήσεις του «Φάρου του Θερμαϊκού». Όπως:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.