Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης που εξόργισε τον κ.Μαυρομάτη

Μία από τις αιτίες που εκνεύρισαν τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και τον οδήγησαν στο παραλήρημά του κατά της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», γεγονός που ανάγκασε τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης σε αποχώρηση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ένα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που αποτελούσε εμμέσως ράπισμα κατά της δημοτικής αρχής για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της και δικαίωση της «Συμπολιτείας» για τη σθεναρή της στάση.

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης εκδόθηκε μετά την αναφορά που είχαν υποβάλει οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας για να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν, σαν ύστατη ενέργεια διαμαρτυρίας κατά των μεθοδεύσεων της διοίκησης Μαυρομάτη, στην παραίτηση από τα αξιώματα που κατείχαν, ο πρώτος ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ο δεύτερος ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ο τρίτος από Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με το υπ΄αριθμ. 41250+35628 έγγραφό της με ημερομηνία 27-5-2016, αποφαίνεται ότι στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που τον κατασκεύασε στα μέτρα της η δημοτική αρχή και τον επικαλούνταν διαρκώς ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για να φιμώνουν τη Συμπολιτεία «παρατηρείται διαφοροποίηση σε σχέση με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας (ΦΕΚ/Β’/661/20-4-2011, αριθμ. 16852/6-4-2011 απόφαση ΥΠΕΣ)»

Όπως εξηγεί αναλυτικότερα η Αποκεντρωμένη, ο χρονικός περιορισμός που υπάρχει στον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, καθορίζοντας ως χρόνο για τις ανακοινώσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, είναι περιορισμός «Μη προβλεπόμενος στον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας».
Επίσης, η δυνατότητα που δίνεται στον δήμαρχο να απαντάει έναν προς έναν στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων είναι «μη προβλεπόμενος επίσης στον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας».

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ζητάει με κομψό τρόπο από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη «όπως σε μελλοντική τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια λειτουργίας μιας χρηστής διοίκησης, λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω διαπιστώσεις και τροποποιήσετε ανάλογα τον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού σας συμβουλίου».

Επιπλέον, αναφορικά με την καταγγελία των δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ότι η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποκλείστηκε από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, για να μη γίνονται γνωστά όσα διαδραματίζονται σ’ αυτές, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητάει από τη δημοτική αρχή να προσκομίσει όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες ορίστηκαν τα μέλη των Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων.

Όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο της Περιφέρειας, για το τελευταίο θέμα είχε σταλεί έγγραφο από την Αποκεντρωμένη προς το Δήμο Θερμαϊκού, όμως οι εξηγήσεις της διοίκησης Μαυρομάτη στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρονταν στο έγγραφο που απέστειλε στις 10-6-2016, με αριθμό πρωτοκόλλου 10229, κρίθηκαν ως «μη πλήρης απάντηση».

Παραθέτουμε στη συνέχεια τη δήλωση των τριών συμβούλων της «Συμπολιτείας» από τα αξιώματά τους, με την ταυτόχρονη καταγγελία προς τις αρχές, καθώς και ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους. Πολύ περισσότερο που όταν ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος χαρακτήρισε το έγγραφο ως δικαίωση της παράταξης, ακούστηκε ο εριστικός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να λέει σε στυλ «σιγά και τι έγινε, δεν υπάρχει δικαίωση, η απόφαση μιλάει μόνο για μελλοντική τροποποίηση».!!

Η  Δ Η Λ Ω Σ Η
«Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», σε ένδειξη ύστατης έντονης διαμαρτυρίας για τη συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης, πρωτίστως της δημοτικής μας παράταξης, από τη διοίκηση Μαυρομάτη, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από τα αξιώματα που κατέχουμε και συγκεκριμένα:
-Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος, από τη θέση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού.
-Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας από το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού.
-Ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Ζδούκος από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θερμαϊκού.
Αυτούς τους 19 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Θερμαϊκού η διοίκηση Μαυρομάτη, λειτουργώντας υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, στην αρχή απέκλεισε τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και τους δημοτικούς της συμβούλους από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, για να μη γίνονται γνωστά όσα διαδραματίζονται σ’ αυτές.. Και όταν διαπίστωσε ότι η παράταξή μας δεν υποστέλλει τη σημαία της, τιμώντας το 20% των συνδημοτών μας που μας τίμησαν στις εκλογές με την ψήφο τους, και συνεχίζει να αγωνίζεται για τα προβλήματα των συνδημοτών μας, προσπάθησε να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα  παραπληροφόρησης που λιβανίζει το ανύπαρκτο έργο του δημάρχου.                       

Στην προσπάθεια να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της «Συμπολιτείας», η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, επιδόθηκαν σε συκοφαντικές επιθέσεις κατά στελεχών της παράταξής μας, επιχειρώντας ανέντιμα να μας εμπλέξουν στη γνωστή υπόθεση της κατάχρησης στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Για να φτάσουν στο έσχατο σημείο της παραποίησης και διαστρέβλωσης των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να διατυπώσουν τον βρώμικο ισχυρισμό ότι δήθεν η «Συμπολιτεία» είναι κατά των ανήμπορων συμπολιτών μας. Προβοκάτσιες για τις οποίες δεν βρήκαν το θάρρος μέχρι σήμερα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγνώμη.

Το αποκορύφωμα των ενεργειών αυτής της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, ήταν το κλείσιμο των μικροφώνων, η φίμωση, η κατάπνιξη της φωνής των δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις τελευταίες συνεδριάσεις από μία δημοτική αρχή που έχει θεοποιήσει τον μονόλογο του δημάρχου. Ο οποίος με βάση έναν αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικής αντίληψης κανονισμό που θεσπίστηκε, κατά παράβαση και αυτού ακόμη του πρότυπου κανονισμού του υπουργείου Εσωτερικών, μπορεί ανενόχλητα να μιλάει με τις ώρες, καλύπτοντας το μισό χρόνο των συνεδριάσεων, την ώρα που κατακρεουργείται το δικαίωμα της αντιπολίτευσης στην έκφραση γνώμης και κλείνονται τα μικρόφωνα στους εκπροσώπους της.

Ο λόγος, προφανής: Λειτουργώντας υπό πλήρη αδιαφάνεια και με καθεστωτική αντίληψη, η διοίκηση Μαυρομάτη πιστεύει ότι φιμώνοντας τη φωνή μας, θα πάψουμε να επιτελούμε τον θεσμικό μας ρόλο, ότι θα σταματήσουμε τον έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησης.
Απατώνται οικτρά. Ίσα-ίσα που αυτές οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ατσαλώνουν τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για έναν Δήμο Θερμαϊκού απαλλαγμένο από «σωτήρες» και αυτολιβανιζόμενους «Ηγεμόνες».

Η απόφασή μας να παραιτηθούμε ομαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φίμωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές, στους φορείς της περιοχής και σε όλη την κοινωνία, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ο Δήμος Θερμαϊκού.
                                                                        Περαία 30 Μαρτίου 2016
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                        Γιάννης Τσακμάκας
                                                                        Θοδωρής Ζδούκος


ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

 



Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.