Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πλαζ Αγίας Τριάδας, μισό αιώνα πριν...

Μισό αιώνα πίσω, μας γύρισε ο σημαντικός φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Παππούς, συμπατριώτης, συμμαθητής και το κυριότερο φίλος, με την φωτογραφία που ανέβασε στο facebook, απεικονίζοντας την πλαζ της Αγίας Τριάδας να ξεχειλίζει από κόσμο, 46 χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 1970.

Ήταν τότε που τα καραβάκια μετέφεραν «φουρνιές» επισκεπτών στη φημισμένη πλαζ για να κάνουν το μπάνιο τους, να απολαύσουν στιγμές δροσιάς και ξεκούρασης και οι νεότεροι από αυτούς, να πάρουν μέρος στα περίφημα «μπιτς πάρτι» που οργάνωνε τότε κάθε Σαββατοκύριακο η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», με τους Ολύμπιανς, τους Ρενάλντι, τα Τρελά Παιδιά και άλλα συγκροτήματα της εποχής. Και τις καλλίγραμμες νεαρές να διαγωνίζονται χορεύοντας στην άμμο για το ποια θα βγει «Μις Πάρτι» με τολμηρό για την εποχή μαγιό, ώστε να φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας.
Μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας από τον Μιχάλη Παππού στο Facebook, o γνωστός καλός (κι επίσης συμπατριώτης) δημοσιογράφος, Γιάννης Καμήλαλης, που είχε αφήσει εποχή για τα ρεπορτάζ του από τη Θεσσαλονίκη στην «Ελευθεροτυπία», συμπλήρωσε από κάτω: «Όμορφα πράγματα, απλά τότε.... χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες που στοιχίζουν όσο ένα γεύμα»!!   

Πόσο δίκαιο έχει. Γιαυτό και φωνάζαμε σε ώτα μη ακουόντων να μη βγει στο «σφυρί» από το Δήμο Θερμαϊκού το «Άκτιον» και να παραμείνει η πλαζ της Αγίας Τριάδας, για να μπορούν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να τη χρησιμοποιούν ελεύθερα. Ποιος όμως να ακούσει….. 

1 σχόλιο:

  1. ECOBEACH ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΤΩΝ MODEL BEACH NETWORK
    ECOBEACH AGIA TRIADA
    Ο χώρος ανάπτυξης του Ecobeach-Αγία Τριάδα εκτείνεται σε ακτή μήκους
    400 μ. περίπου, μεταξύ του κάμπινγκ και των ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας. Εκτείνεται επίσης σε δύο οικόπεδα συνολικού εμβαδού 3,5 στρεμμάτων περίπου, που διαθέτει ο Δήμος Θερμαϊκού επί της παραλιακής οδού και αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη ακτή.
    Οι εγκαταστάσεις δεν φράσσονται και διατίθενται δωρεάν χωρίς πληρωμή εισόδου.
    Στην τρισδιάστατη αναπαράσταση (video) του Ecobeach-Αγία Τριάδα απεικονίζεται ο χώρος της ακτής και των δύο οικοπέδων με όλες τις εγκαταστάσεις σε λειτουργία. www.aae.gr
    https://www.youtube.com/watch?v=tFWOrhavpKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.