Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Κατεπείγουσα λήψη μέτρων για τη λειψυδρία και σύσταση Διαπαραταξιακής, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού

Την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για το πρόβλημα της λειψυδρίας, που απειλητικά εμφανίστηκε στις περιοχές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ζητά η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», διατυπώνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους διψασμένους δημότες του Θερμαϊκού.

Η «Συμπολιτεία» επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες των διοικούντων που δεν αντιμετώπισαν μέχρι τώρα ριζικά το θέμα της έλλειψης νερού και προτείνει τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για να επεξεργαστεί προτάσεις που θα αποβλέπουν στην εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού, αλλά και μακροχρόνιες δραστηριότητες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το θέμα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού
Ανακοίνωση
H συζήτηση, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, της ερώτησης που κατέθεσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας, η οποία ταλανίζει περιοχές του δήμου μας, στάθηκε η αιτία να τραβηχτεί επιτέλους η κουρτίνα των ωραιοποιημένων καταστάσεων, που επιμελώς είχε στήσει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης για το θέμα αυτό και να αποκαλυφθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους συνδημότες εκείνοι που, αν και βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στο τιμόνι του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ, ολιγώρησαν και δεν έλαβαν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην εμφανίζονται σήμερα οι πολύωρες διακοπές νερού στο δίκτυο ύδρευσης και μέσα στο κατακαλόκαιρο να λένε οι πολίτες το νερό-νεράκι.
Η ίδια ευθύνη φυσικά, αναλογεί και στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Θερμαϊκού και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού που αδιαφόρησαν προκλητικά για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής και την εξασφάλιση εναλλακτικών λύσεων, ώστε να μην βρίσκεται κάθε καλοκαίρι μπροστά στο φάσμα της έλλειψης νερού το πολυπληθέστερο τμήμα του Δήμου μας και κυρίως οι περιοχές της Περαίας και των Νέων Επιβατών.
Δεν επιχαίρουμε που αποδεικνύονται πλήρως τα όσα αναφέρονταν στην ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» της 5-7-2016 αναφορικά με την αποστέρηση της παροχής νερού από τις δύο γεωτρήσεις της Επανομής, τα προβλήματα υφαλμύρωσης σε άλλες τρεις γεωτρήσεις λόγω υπεράντλησης, αλλά και τις σοβαρές επιπτώσεις από την πλήρη απουσία προγραμματισμού για την αντιμετώπιση της απελπιστικής πλέον κατάστασης που διαμορφώθηκε στο θέμα της υδροδότησης.
Η κρισιμότητα των στιγμών στο σοβαρό αυτό θέμα, δεν επιτρέπει την πολυτέλεια των στείρων αντιπαραθέσεων, των μικροπαραταξιακών και προσωπικών σκοπιμοτήτων και του άκρατου ηγεμονισμού, αλλά απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του δήμου Θερμαϊκού. Ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο και ουσιαστικές προτάσεις, να βάλουν όλοι «πλάτη» για την επίλυση του προβλήματος.
Η δημοτική μας παράταξη που αυτά τα 2,5 χρόνια ύπαρξης και δράσης της, απέδειξε έμπρακτα ότι ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση, παρά την προσπάθεια κάποιων να τη σπιλώσουν και να τη θέσουν στη γωνία, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ για το πρόβλημα της λειψυδρίας:
1.    Άμεση σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που με υπευθυνότητα θα επεξεργαστεί επειγόντως προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η ίδια επιτροπή, θα μπορεί να ελέγξει τα πεπραγμένα της σημερινής και των προηγούμενων διοικήσεων της ΔΕΥΑΘ για τον εντοπισμό των τυχόν παραλείψεων που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
2.    Eξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων ύδατος από γεωτρήσεις, εφόσον είναι κατάλληλο για πόση το νερό που παρέχουν.
3.    Εντοπισμός των διαρροών που υπάρχουν στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και άμεση επισκευή τους, όπου είναι δυνατόν, ώστε να πάψει να χάνεται το 40% του νερού του δικτύου, όπως παραδέχθηκε δημόσια  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ.
4.    Εκπόνηση τεκμηριωμένης μελέτης για τη μακροχρόνια οριστική αντιμετώπιση του θέματος της ομαλής υδροδότησης του δήμου Θερμαϊκού.
5.    Επίσκεψη της ίδιας Διαπαραξιακής Επιτροπής, πάντα με επικεφαλής τον δήμαρχο Θερμαϊκού, στους αρμόδιους υπουργούς για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ένταξη ενός μεγάλου έργου υδροδότησης της περιοχής του Θερμαϊκού σε κάποιο από τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο
6.    Άμεση ενημέρωση των δημοτών, μέσα από το επίσημο site του δήμου Θερμαϊκού και την αποστολή e-mail και SMS, στις περιπτώσεις διακοπών νερού, για τη χρονική διάρκεια που αυτές θα διαρκέσουν και την ώρα αποκατάστασης της ομαλής υδροδότησης κ.α.

Θεωρούμε ότι η λήψη αυτών των έκτακτων μέτρων που προτείνουμε, αποτελούν το μόνο ενδεδειγμένο τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή υδροδότηση σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα, προκειμένου να μην ξαναδιψάσουν στο μέλλον οι κάτοικοι και οι πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής.

                                                    Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.