Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αντιμετωπίστηκε η φωτιά στον σκουπιδότοπο του ΣΜΑ Μηχανιώνας

Οι πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο
Αντιμετωπίστηκε αργά το απόγευμα, από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το μεσημέρι στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς που στο πέρασμά της, εκτός από σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα, έκαψε ελαιόδεντρα και καλαμιές.

Κάποια στιγμή το πύρινο μέτωπο, λόγω και της φοράς του ανέμου, έδειξε ότι προχωράει προς την κατεύθυνση της Κερασιάς, όμως το «φράγμα νερού» που έστησε εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη χρησιμοποίηση δεκάτοννων βυτιοφόρων οχημάτων, εμπόδισε την επέκτασή της.
Λίγο πριν τις 6 μ.μ. ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Νέα Μηχανιώνα, Φώτης Τζάκης δήλωσε ότι περιορίστηκε κατά πολύ η φωτιά, εμποδίστηκε η επέκτασή της και εξέφρασε αισιοδοξία για την κατάσβεσή της την επόμενη ώρα.
Τα πλαστικά που καίγονταν, είχαν δημιουργήσει μία εφιαλτική ατμόσφαιρα, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν φορώντας προστατευτικές μάσκες, ενώ το πυκνό μαύρο σύννεφο που ξεπηδούσε, έφτανε μέχρι τον ουρανό, σκεπάζοντάς τον.
Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν ότι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το τοξικό νέφος εξ αιτίας των καμένων πλαστικών,  που επί ώρες παρέμενε στον ουρανό της Νέας Μηχανιώνας.
Στην περιοχή, εξακολουθούν να παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς.

Προηγούμενη ανάρτηση 3
Προχωράει προς τη Νέα Κερασιά η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, κατακαίγοντας στο πέρασμά της ελαιόδεντρα και αμπέλια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως αν δεν αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο, γρήγορα θα φτάσει κοντά σε κατοικίες.
Τα λιγοστά πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά και να εμποδίσουν την επέκτασή της, είναι αλήθεια ότι δεν επαρκούν, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και ένα αξιόλογο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και παρεμπόδισης της επέκτασής της.

Προηγούμενη ανάρτηση 2
Η φωτιά στα σκουπίδια του «προσωρινού» Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσε εκεί, ήταν αδύνατο να εμποδίσουν το πύρινο μέτωπο να επεκταθεί και εκτός του ΣΜΑ.
Ήδη καίγονται καλαμιές σε παρακείμενα χωράφια και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς είναι μεγάλος.
Την ίδια ώρα, ακούγονται εκρήξεις από τα διάφορα σκουπίδια και τα ογκώδη που καίγονται, ενώ ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο, κάλυψε τον ουρανό και μία έντονη μυρωδιά έχει εξαπλωθεί σε όλη τη βόρεια Νέα Μηχανιώνα.
Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θερμαϊκού, Φώτης Τζάκης και Νίκος Γιάκης που βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, παρακολουθούσαν τις φλόγες, μη μπορώντας να αντιδράσουν, ενώ με τα κινητά τους τηλέφωνα ζητούσαν να οδηγηθούν εκεί τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου.

Προηγούμενη ανάρτηση 1
Πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα πάντα στο, τον οποίο η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε μετατρέψει το τελευταίο διάστημα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.