Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μειώσεις λογαριασμών νερού για το ... θεαθήναι

Για το ... θεαθήναι , οι ασήμαντες μειώσεις στην κατανάλωση των λογαριασμών του νερού, , που αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού η προσκείμενη στον δήμαρχο  Μαυρομάτη πλειοψηφία. Για τη δημιουργια εντυπώσεων, κατήγγειλε τη διοίκηση Μαυρομάτη σύσσωμη η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και καταψήφισε.

"Σε αυτή τη συγκυρία, με τις επιπτώσεις της κρίσης να πλήττουν την πλειοψηφία των συνδημοτών μας. θα μπορούσε να υπάρξει γενναία μείωση στα τιμολόγια νερού της ΔΕΥΑΘ", υπογράμμισε εκ μέρους της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμ'ακας. 
Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού, μιλώντας εκ μέρους της παράταξης "Θερμαγικός", Γιάννης Βογιατζής δήλωσε ότι αυτή η υποτιθέμενη "μείωση" γίνεται για λόγους εντυπώσεων και είπε ότι για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει ετησίως 150 κυβικά μερό, η μείωση θα είναι της τάξης μόλις του 1,2%
Απευθυνόμενος στη διοίκηση του δήμου ο κ. Βογιατζής τόνισε: "Αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΘ, κάντε μία μείωση της τάξης τουλάχιστον του 5% και όχι αυτή την κοροϊδία".  
Ως αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων στα χαράτσια της ΔΕΥΑΘ και αποτέλεσμα τηας πίεσης από τα κάτω, χαρακτήρισε την κίνηση της δημοτικής αρχής η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Ντίνα Μώραλη
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Άγγελος Σαμακοβλής, το τιμολόγιο για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικά παραμένει ως έχει, στα 0,20 ευρώ το κυβικό. Από 30-70 κυβικά μειώνερται από 0,40% στα 0,38 ευρώ το κυβικό, από 71-105 κυβικά πάει στα 0,52 από 0,54 το κυβικό, στα 106-140 κυβικά πάει στα 0,77 από 0,80 το κυβικό, στα 141-175 κυβικά πάει στα 1,15 από 1.20 το κυβικό και πάνω από 176 κυβικά διαμορφώνεται η τιμή στα 1,53 από 1,60 το κυβικό.
Το πάγιο δικτύου δια,μορφώνεται για κατανάλωση μέχρι 5 κυβικά στα 4,25 ευρώ και από 5 κυβικά και πάνω γίνεται 5 ευρώ
Όπως τόνισαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. η μείωση που γίνεται, αφορά κυρίως τα κλειστά σπίτια και διαμερίσματα, από τα οποία ούτως ή άλλως δεν εισπράττει η ΔΕΥΑΘ, ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ανέφερε ότι 10.800 ρολόγια στο δήμο έχουν μηδενική κατανάλωση.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν υπήρξε πρόβλεψη ώστε να υπάρξει γενναία ελάφρυνση των ανέργων και των ευπαθών ομάδων στους λογαριασμούς του νερού, ο κ  Σαμακοβλής απάντησε ότι "η ΔΕΥΑΘ το προσπάθησε αλλά είδε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.