Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράει σε εκποίηση ΟΛΘ και Εγνατίας Οδού

Στην εκποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την «Εγνατία Οδό», προχωράει σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό θα γίνει με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων και με την οποία θα υπογραφεί η νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε ως "μεγάλη επιτυχία" για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την επένδυση στο Ελληνικό, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017, όπως ανέφερε.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ακόμη, ο κ. Πιτσιόρλας τοποθέτησε χρονικά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, στις αρχές Φθινοπώρου.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΘ, με το Ταμείο να αναμένει προσφορές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου εντός του Οκτωβρίου.
Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016, θα επιτευχθεί.
Πηγή: capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.