Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Μία απίστευτη καταγγελία κατά του δημάρχου Θερμαϊκού

Η είσοδος του Λιμενικού Τμήματος Νέας ΜΗχανιώνας
Ένα απίστευτο περιστατικό, αποκάλυψε με επιστολή του ένας Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, καταγγέλοντας ευθέως τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη για ωμή παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσουν οι λιμενικοί του Λιμενικού Τμήματος της Νέας Μηχανιώνας να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ή σταματάτε να βεβαιώνετε παραβάσεις σε βάρος του Δήμου, διαφορετικά θα σας κόψω το ρεύμα, φαίνεται ότι απείλησε εμμέσως ο δήμαρχος.

Οι παραβάσεις, που κατέγραψαν τα όργανα του Λιμενικού Ταμείου Νέας Μηχανιώνας, και οι οποίες φαίνεται να… εκνεύρισαν τη διοίκηση του Δήμου, αφορούν πρωτίστως την προστασία του κοινού, όπως η μη ύπαρξη εφοδίων ναυαγοσωστών, φαρμακευτικά υλικά, φιάλες οξυγόνου κτλ, η μη ύπαρξη ή μη λειτουργία (ξεφούσκωτα μπαλόνια και χαλασμένες εξωλέμβιες) ναυαγοσωστικών λέμβων στις λουτρικές εγκαταστάσεις, η μη ύπαρξη υλικών αντιρρύπανσης στις λουτρικές εγκαταστάσεις κ.α.
Σύμφωνα με επιστολή στο bloko.gr του Αρχικελευστή του Λ.Σ και συνδικαλιστή στη Βόρεια Ελλάδα Χρήστου Πασχαλάκη, ο δήμαρχος Θερμαϊκού έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας, καταγγέλοντας το Λιμενικό Τμήμα της Νέας Μηχανιώνας για..."υπερβολικό ζήλο" στη βεβαίωση παραβάσεων σε βάρος του Δήμου. 
Όπως γράφει ο κ. Χρ. Πασχαλάκης:

«Στις 27-06-2016, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Γιάννης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό μας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θ. με θέμα: “Ενημέρωση για την λειτουργία του ΚΛΘ/Α Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας”.
 Στην επιστολή του αυτή, εκφράζει την δυσαρέσκεια του ως δήμαρχος για τις παραβάσεις και τα “υπέρογκα για έναν οικονομικά στραγγαλισμένο Ο.Τ.Α.” ποσά προστίμων που του έχουν επιβληθεί. 

Σημειώνω ότι οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στον Δήμο τα τελευταία 4 έτη (που αναφέρει στην επιστολή του) είναι για τους κάτωθι κυρίως λόγους: α) μη ύπαρξη εφοδίων ναυαγοσωστών όπως φαρμακευτικά υλικά, φιάλες οξυγόνου κτλ , β) μη ύπαρξη ή μη λειτουργία (ξεφούσκωτα μπαλόνια και χαλασμένες εξωλέμβιες) ναυαγοσωστικών λέμβων στις λουτρικές εγκαταστάσεις, γ) μη ύπαρξη υλικών αντιρρύπανσης στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

 ΕΣΕΙΣ κύριε δήμαρχε δεν έχετε φροντίσει για την ασφάλεια των δημοτών σας καθώς και των χιλιάδων παραθεριστών – λουομένων που κατακλύζουν τις λουτρικές σας εγκαταστάσεις κάθε θερινή περίοδο και προτείνεται να μην σας βεβαιώνονται παραβάσεις από την οικεία Λιμενική Αρχή (δηλαδή να μην κάνουμε την δουλειά μας), αντί να συμμορφωθείτε όπως οφείλετε με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος;;; Αν μη τί άλλο αυτό αποτελεί απύθμενο θράσος. 

Δεν σταματάει εκεί όμως ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος, φτάνει στο σημείο ν' απειλήσει την Υπηρεσία (Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας) με “κόψιμο” του ρεύματος (εμμέσως πλην σαφώς). 

Ενδεικτικά, παραθέτω απόσπασμα της επιστολής του: “Συμπερασματικά η Διοίκηση του Δήμου μας κατόπιν όλων των προαναφερομένων δεν δύναται να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων ποσών από το Λιμεναρχείο προς τη ΔΕΗ ........... αυτό σε περίπτωση που η αντιμετώπιση του Δήμου Θερμαϊκού από το Λιμεναρχείο της Νέας Μηχανιώνας δεν επιστρέψει στην περίοδο συνεργασίας και συναδελφικότητας των φορέων...” 
Με τιμή 
Αρχ/στής Λ.Σ. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος 
Στέλεχος του Α Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας


Ολόκληρη η ανάρτηση με την επιστολή του κ.Πασχαλάκη εδώ: http://www.bloko.gr/2016/07/blog-post_45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.