Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η πυρκαγιά στον ΣΜΑ και οι «διαβεβαιώσεις» Μαυρομάτη

Με τόσο σκουπίδι που είχε πεταχτεί στον ΣΜΑ, ήταν μοιραίο επακόλουθο η φωτιά
Γράφαμε προφητικά πριν από ενάμιση ακριβώς μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου 2016, ότι η  μετατροπή του χώρου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στη Νέα Μηχανιώνα, σε παράνομη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πράξη ανευθυνότητας από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Την προηγούμενη ημέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο  δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, όταν ρωτήθηκε σχετικά για το εάν ευσταθούν σχετικές καταγγελίες, ήταν κατηγορηματικός:
«Φυλάσσεται ο ΣΜΑ Μηχανιώνας και όλος αυτός ο χώρος είναι καθαρός. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αδειάσει εκεί μέσα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον ΣΜΑ».
Έλα όμως που οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε την επόμενη ημέρα για το χώρο μέσα και γύρω από τον ΣΜΑ, ήταν αποκαλυπτικές, κάνοντας… σκόνη  τις «διαβεβαιώσεις» του κ. Μαυρομάτη: Ο φωτογραφικός φακός έδειχνε όλο τον χώρο γύρω από τον ΣΜΑ, και ιδιαίτερα στο ρέμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης, είναι «πνιγμένος» στα σκουπίδια κάθε είδους, στα μπάζα και τα άλλα ογκώδη απορρίμματα. Ενώ την ίδια άθλια εικόνα αντικρίζαμε κι εμείς, όταν περνούσαμε από την περιοχή.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2012 και η οποία κατέκαιγε την περιοχή επί σχεδόν μία εβδομάδα, απειλώντας την Κερασιά, αλλά και προκαλώντας ένα καρκινογόνο τοξικό νέφος, είχε αναγκάσει τους τότε διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού στην απομάκρυνση των απορριμμάτων και των ογκωδών που είχαν απομείνει. Αλλά φαίνεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και κάποιοι κακοί ιδιώτες, βρήκαν ως εύκολη λύση την απόρριψη των σκουπιδιών και πάλι στο ίδιο σημείο.
Ελπίζουμε το σημερινό πάθημα να γίνει μάθημα για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού η οποία θα πρέπει τάχιστα να απομακρύνει όλα τα σκουπίδια και τα ογκώδη από την περιοχή γύρω από τον ΣΜΑ, λαμβάνοντας ταυτόχρονα σοβαρά και σωστά μέτρα φύλαξης του χώρου του Σταθμού Μεταφόρτωσης.
Για περισσότερα διαβάστε: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2016/06/blog-post_17.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.