Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Συμπαραστάτη του πολίτη, αποκτά η Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, αποκτά Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 25 Ιουλίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και η εκλογή του. Η υποβολή υποψηφιοτήτων, θα μπορεί να γίνεται μέχρι πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, στις 25 Ιουλίου 2016.

Ο ρόλος του συμπαραστάτη θα είναι να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων. Παράλληλα θα μεσολαβεί, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα και θα απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στις καταγγελίες.
Στη διαδικασία ανάδειξης του συμπαραστάτη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος με τις παρατάξεις ώστε να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο που θα εκλεγεί. Το πρόσωπο αυτό, στη μυστική ψηφοφορία που θα γίνει, θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών του συμβουλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης ζήτησε, κάθε φορά που κατατίθεται μία υποψηφιότητα, να ενημερώνονται σχετικά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης, το πρωί της 25ης Ιουλίου, πριν από τη συνεδρίαση και τη διαδικασία της εκλογής, ο κ. Τζιτζικώστας θα συναντηθεί για το θέμα αυτό με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.