Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Προχωράει προς τη Ν.Κερασιά το πύρινο μέτωπο

Προχωράει προς τη Νέα Κερασιά η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, κατακαίγοντας στο πέρασμά της ελαιόδεντρα και αμπέλια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως αν δεν αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο, γρήγορα θα φτάσει κοντά σε κατοικίες.

Τα λιγοστά πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά και να εμποδίσουν την επέκτασή της, είναι αλήθεια ότι δεν επαρκούν, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και ένα αξιόλογο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και παρεμπόδισης της επέκτασής της.

Προηγούμενη ανάρτηση 1
Η φωτιά στα σκουπίδια του «προσωρινού» Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσε εκεί, ήταν αδύνατο να εμποδίσουν το πύρινο μέτωπο να επεκταθεί και εκτός του ΣΜΑ.
Ήδη καίγονται καλαμιές σε παρακείμενα χωράφια και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς είναι μεγάλος.
Την ίδια ώρα, ακούγονται εκρήξεις από τα διάφορα σκουπίδια και τα ογκώδη που καίγονται, ενώ ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο, κάλυψε τον ουρανό και μία έντονη μυρωδιά έχει εξαπλωθεί σε όλη τη βόρεια Νέα Μηχανιώνα.
Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θερμαϊκού, Φώτης Τζάκης και Νίκος Γιάκης που βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, παρακολουθούσαν τις φλόγες, μη μπορώντας να αντιδράσουν, ενώ με τα κινητά τους τηλέφωνα ζητούσαν να οδηγηθούν εκεί τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου.
Προηγούμενη ανάρτηση 2
Πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα πάντα στο, τον οποίο η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε μετατρέψει το τελευταίο διάστημα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.