Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Θεμελιώθηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου

Θεμελιώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, στην οδό Κωστή Παλαμά. Τη θεμελίωση έκανε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία του έργου.

Πρόκειται για ισόγειο νηπιαγωγείο, συνολικού εμβαδού 351,76 τ.μ. Θα περιλαμβάνει αύλειο χώρο, με ανατολικό & νότιο προσανατολισμό. Επίσης, δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρος ανάπαυσης, χώρος νηπιαγωγών, αποθήκη, τραπεζαρία, κουζίνα, πολυδύναμος χώρος εισόδου, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και χώροι WC νηπίων και ΑΜΕΑ. Θα τοποθετηθεί σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, ενώ θα υπάρχει χώρος με διάφορα όργανα και παιχνίδια παιδικής χαράς.
Παρόντες η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Βαλάντης Παπαγεωργίου, Δημόκριτος Κηπουρός, Στέφανος Λιούλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Γ. Αγγουράς και Κ. Δουζδαμπάνης αντίστοιχα, η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Μπαλογιάννη. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Σταματάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμανής, οι διευθυντές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου κ. Μωυσής Τσιρίδης και Αργυρώ Γκόγκα.   
Στο κτίριο του 5ου Νηπιαγωγείου έχει γίνει μελέτη ενεργειακής απόδοσης για την ελαχιστοποίηση, κατά το δυνατόν, της κατανάλωσης ενέργειας για τη σωστή λειτουργία του κτηρίου μέσω :
·         του βιοκλιματικού σχεδιασμού του κτηριακού κελύφους, αξιοποιώντας τη θέση του κτηρίου ως προς τον περιβάλλοντα χώρο, την ηλιακή διαθέσιμη ακτινοβολία ανά προσανατολισμό όψης, κ.ά,
·         της θερμομονωτικής επάρκειας του κτηρίου με την κατάλληλη εφαρμογή θερμομόνωσης στα αδιαφανή δομικά στοιχεία αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τη δημιουργία θερμογεφυρών, καθώς και την επιλογή κατάλληλων κουφωμάτων, δηλαδή συνδυασμό υαλοπίνακα, αλλά και πλαισίου,
·         της επιλογής κατάλληλων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων υψηλής απόδοσης, για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό/αερισμό, φωτισμό, ζεστό νερό χρήσης με την κατά το δυνατόν ελάχιστη κατανάλωση (ανηγμένης) πρωτογενούς ενέργειας.
·         της χρήσης τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) με ηλιοθερμικά συστήματα (θέρμανση ζεστού νερού χρήσης μέσω ηλιακών συστημάτων)
·         της χρήσης φυσικού αερίου για την θέρμανση του κτιρίου και ζεστού νερού χρήσης καθώς και

·         της εφαρμογής διατάξεων αυτομάτου ελέγχου της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.