Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αλλάζει ο καιρός - Πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, βροχές ακόμη και χιόνια, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των έως 4 έως 7 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας έως και τις πρώτες πρωινές καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της κεντρικής και βόρειας χώρας το βράδυ. Η ορατότητα στις ίδιες περιοχές και ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 12, στην νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 10, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 4 έως 15. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές η ελάχιστη θα σημειωθεί προς το τέλος της ημέρας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί, 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και έπειτα. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού τις ίδιες ώρες. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νομού προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθούν προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.