Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: Οργή για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη

Τραντάζονταν το ακουστικό του τηλεφώνου μας από τις φωνές του οργισμένου  πολίτη, που μας τηλεφώνησε για να εκφράσει οργή και αγανάκτηση για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού.

-«Είναι ληστεία αυτό που γίνεται με τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας. Σε μία τέτοια εποχή που με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα όλοι, η δημοτική αρχή προσπαθεί να μας ξεζουμίσει και να μας εξοντώσει», έλεγε ο εξαγριωμένος δημότης από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ζητώντας παράλληλα να του δώσουμε το e-mail για να μας στείλει σκαναρισμένο τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, με το ποσό που καλείται να πληρώσει ως δημοτικά τέλη.
Πράγματι, όπως διαπιστώσαμε κι εμείς, στα 125, 17 ευρώ που θα έπρεπε να πληρώσει κανονικά ο συμπολίτης μας αυτός για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, προστίθενται άλλα 111,75 ευρώ για το Δήμο Θερμαϊκού. Και αν προσθέσει κανείς τον ΦΠΑ (14,46 ευρώ) και την ΕΡΤ (5,62 ευρώ), τότε ο λογαριασμός εκτινάσσεται στα 257,00 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσιος του αρχικού.
Αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμος Θερμαϊκού εισπράττει από τους δημότες του τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως στη χώρα και συγκεκριμένα 2,46 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (1,92 ευρώ τέλη και 0,54 ευρώ για δημοτικό φόρο), ενώ στο ποσό αυτό προστίθεται και το ΤΑΠ που για το συγκεκριμένο λογαριασμό είναι 8,21 ευρώ.
-«Και να είχαμε σωστές υπηρεσίες από το δήμο, πάει στο καλό. Εδώ όμως πληρώνουμε αυτά τα αστρονομικά δημοτικά τέλη, που υποτίθεται ότι πάνε για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό και η βρωμιά από τα σκουπίδια μας κατακλύζει κάθε τόσο, ενώ από τον λειψό φωτισμό των δρόμων αλλά και τις άπειρες λακκούβες, κινδυνεύει κάθε λίγο και λιγάκι κανείς να έχει ατύχημα», έλεγε ο διαμαρτυρόμενος πολίτης. Ενώ παράλληλα τα έβαζε με την αντιπολίτευση στο Δήμο που δεν κάνει κάτι για το χάλι αυτό.
Του απαντήσαμε ότι, όσον αφορά την δημοτική μας παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», έφερε άπειρες φορές το θέμα των δημοτικών τελών στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά… «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Καθώς η διοίκηση Μαυρομάτη, έχει ερμητικά κλεισμένα αυτιά στο ζήτημα αυτό. Και οι οικονομίες κλίμακας που θα περίμενε κανείς να κάνει η δημοτική αρχή, ώστε να μειωθούν τα έξοδα και να ελαφρυνθούν οι δημότες, είναι ζήτημα ταμπού για τον κ.Μαυρομάτη και το επιτελείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.