Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Προβλήματα του Θερμαϊκού που τέθηκαν στον Χρ. Σπίρτζη

Θέματα που απασχολούν πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης, τέθηκαν από τους δημάρχους τους στον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στα γραφεία της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών και προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού
Τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Σπίρτζη, ήταν κυρίως αυτά της σχολικής στέγης, του οδικού δικτύου, της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και  το ζήτημα της εξέλιξης του έργου του Μετρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που τέθηκαν στον υπουργό Μεταφορών από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και αφορούν στον Δήμο μας ήταν:
-Η ολοκλήρωση των μελετών για τα επτά (7) ρέματα του πρώην δήμου Θερμαϊκού καθώς και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, έως και το τέλος του χρόνου, με παίρνοντας και την τελική έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Έργων.
- Η σύνδεση του δήμου και ιδιαίτερα των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Επιβατών και Περαίας, με το δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ. για το οποίο χρειάζεται η χρηματοδότηση της κατασκευής διυλιστηρίου, προκειμένου για την ασφαλή υδροδότηση της περιοχής.
-Η οριοθέτηση της πληγείσας από τις πλημμύρες περιοχής του Θερμαϊκού, αφού από τον Σεπτέμβριο βρίσκονται στο υπουργείο οι αιτήσεις των κατοίκων που εστάλησαν από την ΥΑΣΒΕ και αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Υποδομών προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
-Η χρηματοδότηση για τη διαπλάτυνση  της Επαρχιακής Οδού ΕΠ.Ο.27 Περαίας – Μηχανιώνας.

-Η κατασκευή νέων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών μέσω ΣΔΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.