Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Σύντομα το φυσικό αέριο σε Αγ. Τριάδα, Μηχανιώνα και Επανομή

Από την τελετή για την έναρξη παροχής του φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες
Σύντομα στο δίκτυο φυσικού αερίου θα μπορέσει να συνδεθεί και η Αγία Τριάδα, μετά από την έναρξη από χθες της ροής του φυσικού αερίου προς τους Νέους Επιβάτες, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμά της Εταιρίας Παροχής Αερίου ( ΕΠΑ) για την επόμενη πενταετία, ύψους 90 εκατ ευρώ,  συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.

Με την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στους Νέους Επιβάτες, καλύπτεται έτσι, μαζί με την Περαία, το 40% της έκτασης του Δήμου Θερμαϊκού.
Η αφή της φλόγας του αερίου προς τους Νέους Επιβάτες, έγινε πανηγυρικά το απόγευμα του Σαβάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου όπως επίσης του προέδρου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Βενέτη Μπούρα και μελών του δ.σ. της εταιρείας, ενώ την ικανοποίηση του για την αγαστή συνεργασία με την ΕΠΑΘ και την επέκταση του δικτύου φυσικού κατά 24 χλμ. στη διετία 2015-2016 στο Δήμο, εξέφρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Στη προσφώνησή του ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου εξασφαλίζει σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επαγγελματίες όπως και επιχειρήσεις, ενώ ζήτησε στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας της Εταιρείας, να συνδεθεί με το δίκτυο και το κέντρο ΚΑΠΑ για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο υπουργός, από την πλευρά του, επισήμανε ότι για την κυβέρνηση η ενέργεια αποτελεί βασικό αναπτυξιακό άξονα της πολιτικής της στο πλαίσιο και της αξιοποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας. Η συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με την ιταλική ΕΝΙ, στις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί και διαφορετικά, αποδοτικά. Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε τα οικονομικά οφέλη από το φιλικό αυτό για το περιβάλλον καύσιμο, τονίζοντας ότι οι οικιακοί χρήστες φυσικού αερίου, από το 2015 ως σήμερα, μείωσαν το ενεργειακό τους κόστους κατά 10%, ενώ η βιομηχανία και οι επαγγελματίες είχαν μείωση της τάξης του 35%.
Από την ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο με τον αναπληρωτή υπουργό
ενέργειας, τον δήμαρχο Θερμαϊκού και τη διοίκηση της ΕΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Βενέτης Μπούρας αναφέρθηκε στο 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα των 90 εκατομμυρίων, που θα πάει το φυσικό αέριο σε όλους τους μεγάλους οικισμούς της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, από το Λαγκαδά και τη Χαλάστρα, μέχρι το Φίλυρο, τα Βασιλικά, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι, συνολικά σε 12 τον αριθμό. Επίσης, τόνισε τον υψηλό δείκτη ικανοποίησης των καταναλωτών που πλησιάζει το 95%,  την προσήλωση της Εταιρείας σε ζητήματα ασφάλειας όπως και την ταχύτατη προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις για το διαχωρισμό των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, σε δύο εταιρείες , και οι δύο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η μία με αντικείμενο τη διανομή του αερίου και η άλλη , την εμπορία.
Ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑΘ κ. Federico Regola, τόνισε ότι τον Οκτώβριο του 2016 το φυσικό αέριο ήταν κατά 10% φθηνότερο από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ σε επίπεδο έτους, το 2016, ήταν φθηνότερο κατά 16% σε σύγκριση με πέρυσι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας ανάβει τη φλόγα του φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Λεωνίδας Μπακούρας επισήμανε ότι το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από από το πετρέλαιο κατά 45%, σε τιμές πολύ ελκυστικές για τον καταναλωτή. ¨Κάθε ημέρα 50 οικογένειες της Θεσσαλονίκης, υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούν με το δίκτυό μας, ενώ υπολογίζουμε ότι εντός του 2016 θα έχουν περάσει στο Φυσικό Αέριο 8.000 νέες συνδέσεις", πρόσθεσε ο κ. Μπακούρας.
Η ανάπτυξη του δικτύου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς στα 16 χρόνια λειτουργίας της Εταιρείας καλύφθηκε το 57% των αναγκών της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία να είναι κερδοφόρα και το 2016 να υπολογίζεται ότι θα αποδώσει μέρισμα στο μέτοχο του δημοσίου, 20 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι παρών στην εκδήλωση ήταν και αντιπρόεδρος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, διευθυντικά στελέχη της ΕΠΑΘ, όλοι οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θερμαϊκού όπως και o επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος

Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου