Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μετατρέπεται σε πάρκινγκ ο χώρος έναντι Δημαρχείου Θερμαϊκού

Αναβαθμίζεται αισθητικά και αξιοποιείται το οικόπεδο του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού  στην Περαία, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο του Θερμαϊκού. Ο χώρος, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφενός θα αναβαθμισθεί αισθητικά και αφετέρου, με την κατάλληλη οριοθέτησή του, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των οδηγών για πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι το υπό διαμόρφωση οικόπεδο ήταν ιδιοκτησία του  Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Περαίας, το οποίο, παραχωρήθηκε το 2007 στο Δήμο Θερμαϊκού, χωρίς έκτοτε και μέχρι σήμερα, να έχει γίνει καμιά ενέργεια για την   αξιοποίησή του.
 Ήδη ο Δήμος μας άρχισε και συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αξιοποίηση του χώρου, εντός του οποίου θα γίνουν εργασίες πρασίνου για την αισθητική αναβάθμισή του, θα οριοθετηθεί ο χώρος πάρκινγκ  και θα τοποθετηθεί φωτισμός, ώστε να καταστεί η περιοχή ασφαλής για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς, για τους οποίους θα δημιουργηθεί επαρκές πλάτος πεζοδρομίων για την ασφαλή τους πορεία.
   Το έργο είναι προϋπολογισμού 190.972,94 ευρώ με Φ.Π.Α. και η μελέτη του περιλαμβάνει:
        Χωματουργικά – καθαιρέσεις,
        Σκυροδέματα – οπλισμοί – δάπεδα,
        Εργασίες πρασίνου,
        Ηλεκτρολογικές εργασίες
 Ως υλικό επίστρωσης των πεζοδρομίων επιλέχθηκαν οι πλάκες πεζοδρομίου, ενώ στους χώρους στάθμευσης το υλικό επίστρωσης θα είναι κυβόλιθοι.

Μετά την ολοκλήρωσή του ο υπό διαμόρφωση χώρος θα ονομασθεί ‘’Πάρκο Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.