Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στο δήμο Θερμαϊκού 65.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο»

O Δήμος Θερμαϊκού  είναι μεταξύ των 150 Δήμων της χώρας που πρόκειται να ενταχθούν ως δικαιούχοι χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την απόφαση έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Ταμείου και οι 150 Δήμοι θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 8.991.000 ευρώ, στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016». Δικαιούχοι του χρηματοδοτικού αυτού προγράμματος είναι Δήμοι της χώρας που έχουν εκπονήσει Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και στην καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στην  προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης.
Ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετείχε εφέτος, με μεγάλη επιτυχία, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με την αθλητική διοργάνωση του Τριάθλου (Κολύμβηση 750 μ. αντρών – γυναικών, Ποδηλασία 20.700 μ. αντρών γυναικών, Τρέξιμο 5.000 μ. αντρών – γυναικών), αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και για τη δράση του αυτή επιβραβεύεται με το ποσό των 65.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.