Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από 330 κτήρια των Νέων Επιβατών συνδέθηκαν μέχρι στιγμής στο δίκτυο φυσικού αερίου που εγκαινιάζεται σήμερα

Πάνω από 330 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια των Νέων Επιβατών, έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου γίνονται σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα από τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο στη διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Π. Κουντουριώτη, στους Νέους Επιβάτες.

Σχετικά με την επέκταση του δικτύου αλλά και τους σχεδιασμούς της εταιρείας για το επόμενο διάστημα, δόθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες με δελτίο τύπου από την «Εταιρία Παροχής Αερίου» (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:
«Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θερμαϊκού, με αφορμή την τροφοδότηση των Νέων Επιβατών με φυσικό αέριο το έτος 2016, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση αφής της φλόγας και τα εγκαίνια επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλος, ενώ η σχετική τελετή θα γίνει στην οδό 25ης Μαρτίου & Π. Κουντουριώτου στους Νέους Επιβάτες, σήμερα στις 6 το απόγευμα και θα αναμεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση www.epathessaloniki.gr, καθώς και στη διεύθυνση www.energypress.gr.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και η αεριοδότηση της επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μήκους 4.900 μέτρων, προϋπολογισμού 500.000 €, καλύπτοντας τις περιοχές των Άνω & Κάτω Νέων Επιβατών στον Δήμο Θερμαϊκού.
Οι επαφές με τις Αρχές για την έναρξη του κύκλου αδειοδοτήσεων για την επέκταση στους Κάτω Ν. Επιβάτες, έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015 (δίκτυο 2.800 μέτρων), με τις εργασίες να ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2015 και την αεριοδότηση του δικτύου να γίνεται τον Ιανουάριο 2016. Αντίστοιχα οι επαφές για τις άδειες για την εκσκαφή της επέκτασης στους Άνω Ν. Επιβάτες έγιναν τον Φεβρουάριο του 2016 (δίκτυο 1.400 μέτρων) και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2016, με την αεριοδότηση του δικτύου να γίνεται τον Μάιο 2016.
Στο δίκτυο διανομής των Νέων Επιβατών έχουν συνδεθεί έως σήμερα 330 οικιακοί, εμπορικοί καταναλωτές και Δημόσια - Δημοτικά κτίρια, οι οποίοι επωφελούνται της χρήσης του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετές επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου, οι οποίες πραγματοποιούνται ανάλογα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών και σύμφωνα με τον πολυετή εταιρικό σχεδιασμό της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται, ότι για τη σύνδεση του Δήμου Θερμαϊκού με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατασκευάστηκαν 6.400 μέτρα δικτύου μέσης πίεσης, ενώ εντός του Δήμου έχουν κατασκευαστεί συνολικά έως σήμερα 21.700 μέτρα δικτύου χαμηλής πίεσης.
Σε αυτό το δίκτυο, έχουν συνδεθεί περισσότεροι από 1.800 καταναλωτές, εκ των οποίων 25 Δημόσια - Δημοτικά κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού, το Αθλητικό Κέντρο, η Τεχνική Υπηρεσία και τα Σχολικά κτίρια. Η εξοικονόμηση που προσφέρει το φυσικό αέριο έναντι του πετρελαίου θέρμανσης για τα Δημοτικά – Δημόσια κτίρια εκτιμάται σε 100.000 € ετησίως.
Τα έργα επέκτασης στον Δήμο Θερμαϊκού, είναι μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η οποία κατά το έτος 2016 υλοποιεί επενδύσεις ύψους 8,4 εκατ. €, για την κατασκευή 20,1 χλμ δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης σε 12 Καλλικρατικούς Δήμους, σε υφιστάμενες αλλά και σε νέες περιοχές, εξυπηρετώντας πάνω από 750.000 πολίτες στη Θεσσαλονίκη με βαθμό διείσδυσης άνω του 56%.
Επισημαίνεται ότι, βάσει του Προγράμματος Ανάπτυξης της υπό σύσταση Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, του οποίου η υλοποίηση θα έχει καθοριστεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προβλέπεται για την περίοδο 2017-2021 η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης & της Θεσσαλίας, συνολικού μήκους πάνω από 320 km και ύψους επενδύσεων άνω των 90,7 εκατ. €..
Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά για αιτήσεις νέων συνδέσεων στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης (ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 08:00-13:30), τηλεφωνικά στο 11150 (τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών – ωράριο λειτουργίας 08:00- 16:00) και στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στο www.epathessaloniki.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.