Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Θερμαϊκού

Μία ανεπανάληπτη βραδιά, υπόσχεται να μας χαρίσει η Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού, στη συναυλία που δίνει αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, στο ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων μουσικής δημιουργίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα κομμάτια: Καλαματιανός, Stand By Me, Enola, Seven, Λιανοχορταρούδια, Μισιρλού, Tequila, Βασιλική, Ικαριώτικος, Βενζινάδικο, Mamma Mia, Ederlezi και Δυνατά-Δυνατά.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού ιδρύθηκε το 1996. Στην αρχή της λειτουργίας της, η Φιλαρμονική αποτελούνταν από νεαρά παιδιά που αγαπούσαν την μουσική. Στην πορεία των χρόνων, εντάχθηκαν ενήλικες με εμπειρία στη μουσική. Σήμερα η Φιλαρμονική αριθμεί 100 μέλη, ηλικίας από 7 ετών και άνω.
Με τη συνένωση των δήμων (Καλλικράτης 2011), ενώθηκε με την Φιλαρμονική της Επανομής. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μουσικές από Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη και Αμερική.
  Η δράση της είναι πλούσια, καθώς συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της περιοχής. Στο ενεργητικό της, έχει παρελάσεις, λιτανείες, συναυλίες, μουσική στους δρόμους, κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα happenings, συμμετοχή σε φεστιβάλ και σε ότι άλλο θεωρηθεί ότι είναι απαραίτητη η παρουσία της.

Από το 1996 έως και σήμερα, μαέστρος της φιλαρμονικής είναι ο αρχιμουσικός Άγγελος Καραπινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.