Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ενθουσίασε η εορταστική εκδήλωση του Πoλιτιστικού Ν.Μηχανιώνας

Eνθουσίασαν με τη δουλειά που κάνουν, τα μουσικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Η εκδήλωση άρχισε  με τα κάλαντα των Αγίων Ημερών από το παιδικό τμήμα του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν έφηβοι των μουσικών τμημάτων του Μορφωτικού-Πολιτιστικού που ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες.
Με την εκδήλωση αυτή, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, Πέπη Παπαδοπούλου-Παναγιωτίδου, καλωσορίζοντας το πυκνό ακροατήριο που είχε κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα του Καψαλάκειου, άνοιξε ουσιαστικά και το πρόγραμμα των πλούσιων εκδηλώσεων του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Χαιρετισμό, απηύθυνε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Μηχανιώνας, ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος.

Οι επόμενες εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του συλλόγου, περιλαμβάνει μέχρι το τέλος του έτους:
-Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, άναμμα των Φανών στην κάτω πλατεία της Ν.Μηχανιώνας
-Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30, «Φρικατέλα», παιδική θεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου
-Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρες 18:00 έως 20:00, κατασκευές και Face Painting για παιδιά, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη
-Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, Latin Salsa Tango πάρτυ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν.Μηχανιώνας
-Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρες 18:00 έως 20:00, κατασκευές και Face Painting για παιδιά, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη
-Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, η παραδοσιακή άφιξη του Άη-Βασίλη από τη θάλασσα.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1979 από ομάδα συμπολιτών με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, αλλά και για την κοινωνική και καλλιτεχνική αναβάθμιση των νέων της περιοχής.
Σε αυτή του την πορεία ο σύλλογος, διαθέτει πάνω από 300 μέλη, που τα έχει πολύτιμο σύμμαχο, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα διάφορα τμήματα του, τα οποία έλαβαν μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό κάνοντας γνωστή παντού την Νέα Μηχανιώνα.

Στο σύλλογο, λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών, λαϊκών και λάτιν χορών, καθώς και τμήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής , κοσμήματος και πλεξίματος. Επίσης λειτουργούν μουσικά τμήματα εκμάθησης πιάνου, κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, μπουζουκιού και φλογέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.