Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Επέκταση του φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό, εγκαινιάζει ο Σ.Φάμελλος

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον δήμο Θερμαΐκού, θα εγκαινιάσει αύριο Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία αυτή, τόνισε ότι θα έχουν περισσότεροι καταναλωτές από την 1η Ιανουαρίου πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικό φυσικό αέριο.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η επιχείρηση αερίου προχωρά για το 2016 επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική θέρμανση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε επίσης πως από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο καθώς «δεν θα υπάρχει κόστος στον καταναλωτή, μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καθαρό καύσιμο» και συμπλήρωσε πως αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση να πετύχει στη διαπραγμάτευση, βοηθά και την ελληνική βιομηχανία.
«Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας. Θέλουμε την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας και αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το υπουργείο αναλαμβάνει σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και είπε πως ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με τα ΕΛΠΕ για να χρηματοδοτήσουν ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης αέριων ρύπων ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία στου πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.