Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Παρατείνεται μέχρι 31-12-2017 η ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς ΕΥΑΘ

Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο και συγκεκριμένα  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, από την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) η προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών της. Η απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για έναν ακόμη χρόνο, πάρθηκε μετά από πρόταση του προέδρου της, καθηγητή  Γιάννη Κρεστενίτη, καθώς η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες των δικτύων της ύδρευσης και αποχέτευσης μπορούν να επωφεληθούν της δυνατότητας ως εξής:
1.Διακανονισμός σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 100 ευρώ.
2.Ελάχιστη δόση στο ποσό των 50 ευρώ το μήνα.
3.Απαλλαγή από το σύνολο των τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
4.Απαλλαγή για ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 80% του συνόλου των τόκων, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις, 60% μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, 50% μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις.
5.Με χρήση πιστωτικής κάρτας, δυνατότητα μέχρι και 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές (ανάλογα με την πιστωτική κάρτα), με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ και ανεξαρτήτως δόσεων - η απαλλαγή των τόκων ανέρχεται στο 80%.
6.Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής έστω και μίας δόσης ή σε περίπτωση μη πληρωμής του τρέχοντος -μετά τον διακανονισμό- λογαριασμού, η ΕΥΑΘ δύναται να προβεί σε αφαίρεση του υδρομέτρου και να ακυρώσει το διακανονισμό.
Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ρυθμίσεων για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες, δηλαδή για όσους έχουν συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.
Σε αυτές τις κατηγορίες των οφειλετών η ΕΥΑΘ παρέχει:
1.Δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 40 ευρώ.
2.Ελάχιστη δόση στο ποσό των 20 ευρώ.

3.Απαλλαγή από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόκων και προστίμων, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.