Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η στάση του «ΘερμαΓικού»

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, που συνεδρίασε σήμερα, ενέκρινε την πρόσληψη 39 εργαζομένων για τη στελέχωση των τμημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου. Το ετήσιο κόστος του βασικού μισθού των εργαζομένων που θα προσληφθούν, ανέρχεται στο ποσό των 836.278,68 ευρώ.

Από αυτά τα 39 άτομα, οι 27 είναι εργάτες καθαριότητας, επτά (7) είναι οδηγοί, τρεις (3) χειριστές μηχανημάτων έργου και από ένας (1) είναι τεχνικός αυτοκινήτου και διοικητικός υπάλληλος.
Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, η οποία για να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά χρειάζεται να προσληφθούν ογδόντα (80) και πλέον εργαζόμενοι, εντούτοις ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος ψήφισε υπέρ των 39 προσλήψεων, με την υποσημείωση ότι πρέπει να εφαρμοσθεί η εισήγηση της υπηρεσίας και να προσληφθεί ο αναγκαίος εκείνος αριθμός εργαζομένων, ώστε επιτέλους ο Δήμος να λειτουργήσει μόνος του την καθαριότητα και να απαλλαγεί από τον εργολάβο.
Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΘερμαΓικός» του κ. Τσαμασλή, ψήφισαν κατά αυτών των 39 προσλήψεων. Στάση που την είχαν τηρήσει και δύο μέρες πριν, στην έκτατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με τη μεταφορά ποσού 150.000 προκειμένου να ενισχυθούν οι απαραίτητοι κωδικοί  που θα επιτρέψουν τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών Ο.Τ.Α. Και στην ψηφοφορία αυτή, η παράταξη Τσαμασλή ψήφισε κατά, ενώ υπερψήφισαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»  (Σπύρος Κουζινόπουλος, Γιάννης Τσακμάκας και Θοδωρής Τζίνας) με την παρατήρηση να μη θιγούν κωδικοί αριθμοί που αφορούν την καθαριότητα (προμήθεια κάδων – αγορά τράκτορα κλπ) και επίσης, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Για το θέμα αυτό η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη ψήφισε λευκό.

Σχολιάζοντας τη στάση που τηρεί στα θέματα της καθαριότητας και της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού η παράταξη Τσαμασλή, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπ. Κουζινόπουλος  σημείωσε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ότι η τακτική αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, καθώς κινείται στη λογική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών και της δημοτικής περιουσίας. «Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας τον έφεραν στον Δήμο «από την πίσω πόρτα» οι παρατάξεις του κ. Τσαμασλή και του κ. Μαυρομάτη, αφού άφησαν προηγουμένως να ρημάξουν ασυντήρητα τα δημοτικά οχήματα. Και ίσως αυτός είναι ο λόγος που αρνούνται τις προσλήψεις του αναγκαίου  μόνιμου προσωπικού, παραβλέποντας τις ανάγκες της Υπηρεσίας, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση της καθαριότητας στον εργολάβο , με τις φοβερές συνέπειες που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Καθώς ο τουριστικός Δήμος Θερμαϊκού μετατράπηκε δυστυχώς σε σκουπιδούπολη». 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.