Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή τα αποτελέσματα της αυτοψίας στα κτίρια της ΑΕΝ Μηχανιώνας

Μέχρι την Παρασκευή, θα υπάρξουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου στα κτίρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας, για να διαπιστωθεί εάν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή είναι όλα επικίνδυνα λόγω στατικότητας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, που αποφάσισε βεβιασμένα και άκαιρα το άμεσο κλείσιμο της σχολής.
Στο μεταξύ, σε συνάντηση των φορέων της Νέας Μηχανιώνας, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των σπουδαστών της ΑΕΝ αλλά και της διοίκησης του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, αποφασίστηκε να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να μην κλείσει η Ακαδημία. Ενώ τονίστηκε ότι εάν υπάρξει ανάγκη για προσωρινή διακοπή λειτουργίας της, τότε τα μαθήματα να γίνονται μέχρι την επισκευή των κτιρίων, τα απογεύματα στο σχολικό συγκρότημα της Ν.Μηχανιώνας.
Από παλιότερη επίσκεψη σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανιώνας
σε ναυπηγείο στο εξωτερικό
Το πρωί σήμερα, σε επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Θερμαϊκού με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αλέξανδρο Θεοφανόπουλο, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι όλες οι άλλες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, που λειτουργούν σε άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν υπερπληρότητα και άρα δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των σπουδαστών που είναι εγγεγραμμένοι στην Ακαδημία της Ν.Μηχανιώνας. Επομένως η μόνη λύση είναι η γρήγορη έναρξη των μαθητών της ΑΕΝ Μηχανιώνας, ακόμη και εάν χρειαστεί τα μαθήματα προσωρινά να γίνονται εκτός σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.