Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Το ψηφιακό σχολείο των υπολογιστών κατάντησε σχολείο φωτοτυπιών»

Έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων Δήμου Θερμαϊκού
Την έντονη διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος στα σχολεία, διατυπώνει με επιστολή που απέστειλε η Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαϊκού, επισημαίνοντας πολύ εύστοχα ότι «το ψηφιακό σχολείο των διαδραστικών πινάκων και των υπολογιστών, κατάντησε σχολείο φωτοτυπιών». 
Η επιστολή της Ένωσης Γονέων δήμου Θερμαϊκού έχει ως εξής:

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6944989521

Προς Υπουργείο Παιδείας
                                                                                              
Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ,γονείς και κηδεμόνες, αλλά και για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας .Ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί τη σχολική έναρξη και ακολουθείτε από χαμόγελα και ευχές για καλή πρόοδο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σκεπτικισμού αμφισβήτησης απογοήτευσης και κατήφεια.

 Μαθητές μαθήτριες και γονείς επίσημα πλέον ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν χωρίς σχολικά βιβλία και η διανομή τους θα γίνει τέλη Οκτωβρίου.

Ως λύση στο αναδυόμενο πρόβλημα αποτελεί η φωτοτύπηση των βιβλίων προκειμένου να πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Και διερωτώμεθα κυρία Υπουργέ γιατί το ψηφιακό σχολείο το σχολείο των διαδραστικών πινάκων και των υπολογιστών σε κάθε μαθητή κατάντησε σχολείο φωτοτυπιών;
Επίσης κυρία Υπουργέ διατείνεστε ότι η εν λόγω καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ολιγωρία του Υπουργείου σας . Ωστόσο ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται ότι αποκλειστική ευθύνη για θέματα παιδείας  αρμόδιο είναι το υπουργείο σας και η διανομή των βιβλίων δεν αποτελεί νέα διαδικασία στην οποία το Υπουργείο είναι άπειρο.
Αν στο πρόβλημα των βιβλίων προσθέσουμε και τις ελλείψεις από εκπαιδευτικούς η εκπαιδευτική διαδικασία φέτος θα είναι τραγική και η μάθηση των παιδιών ελλιπέστατη.
Επειδή λοιπόν μαθήματα χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να γίνουν και επειδή η δωρεάν διανομή των βιβλίων αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση, οι γονείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο παρά μόνο με την άμεση  αποστολή των βιβλίων που δικαιωματικά  ανήκουν στους μαθητές και την κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών. 

Η Ένωση Γονέων Δήμου Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.