Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δημόσια κτίρια και στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν "στο σφυρί" για το χρέος !


Μακέτα του κτιρίου της ΔΟΥ Σταυρούπολης που εκποιείται
Δύο κτίρια στη Θεσσαλονίκη, αυτά που σήμερα στεγάζουν τη ΔΟΥ Σταυρούπολης και την ΣΤ΄ ΔΥΟ, στην οδό τζά 8-10, στην περιοχή του Θεαγένειου Νοσοκομείου, περιλαμβάνονται στον πρώτο κατάλογο των δημόσιων κτιρίων που πρόκειται να πωληθούν για τη συγκέντρωση χρημάτων από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, την περασμένη Παρασκευή με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε η εκχώρηση των προς πώληση εταιρειών και ακινήτων από το Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για τα ΕΛ.ΠΕ., τη ΔΕΠΑ, τη ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρείες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε. και Ελληνικό Α.Ε., καθώς και την εκχώρηση των δικαιωμάτων του αεροδρομίου, των κρατικών λαχείων, των ραδιοσυχνοτήτων και του ΟΠΑΠ.
Σειρά πήραν και τα ακίνητα του Δημοσίου. Μεταξύ των πρώτων 35 κτιρίων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προς πώληση βρίσκονται και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και η Γενική Γραμματεία Τύπου.
Πάντως, ο στόχος του 1,7 δισ. ευρώ, που είχε οριστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι προφανές ότι δεν πιάνεται και η κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα επιτευχθεί ο δεύτερος στόχος των 5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους.
Η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και έχει διαμηνύσει, άλλωστε, προς την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να δανείζει χρήματα που πηγαίνουν για κάλυψη πρωτογενών δαπανών (μισθοί, συντάξεις κ.λπ.) ή για ελλείμματα, τονίζοντας πως θα διατίθενται μόνο για αποπληρωμή τόκων και ομολόγων.
πηγή: εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.