Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Επινόηση "εγκεφάλων" τα νέα χαράτσια


Ας μας πουν όλοι αυτοί οι «εγκέφαλοι» που αποφάσισαν να βάλουν φόρο εισοδήματος ακόμη και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (6.500 ευρώ κατά την Eurostat), εάν ρίχνοντας το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ μπορεί κάποιος να ζήσει με αυτό το ποσό, δηλαδή 400 ευρώ το μήνα, όχι μόνο πληρώνοντας για το φαγητό, την ηλεκτροδότησή του, την ύδρευση, τη συγκοινωνία και τις άλλες υποχρεώσεις του, αλλά επίσης και καταβάλλοντας κανονικά τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές και τα ειδικά τέλη.

Κι όμως μόνο νοσηρά πρέπει να σκέφτεται η κυβέρνηση, όταν αποφάσισε να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, να κόψει μισθούς και συντάξεις, να στείλει στην ανεργία αμέσως 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας, να αυξήσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα μας στοιχίζει 980 ευρώ τα 1.000 λίτρα από τον επόμενο μήνα, και να επεκτείνει τον ειδικό φόρο στα ακίνητα μέχρι το 2014.
Η τελική συμφωνία θα κλειστεί με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα. Εντονη δυσαρέσκεια, αγωνία και προβληματισμός, όπως και απόψεις που φτάνουν μέχρι και σε σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή και πρόωρων εκλογών, υπάρχουν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά το νέο σοκ των μέτρων. Όποιος δεν αντιδράσει σε αυτά τα μέτρα, θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.