Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Σε καλό κλίμα συνάντηση Βενιζέλου με ΔΝΤ-Σόϊμπλε


Σε καλό κλίμα και με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για τήρηση των συμπεφωνημένων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις της και του επεσήμανε ότι η χώρα ακολουθεί τον σκληρό δρόμο των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι "η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη".
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: "Στις δηλώσεις όλων των αρμοδίων και υπευθύνων εκπροσώπων της Ευρωζώνης υπάρχουν δύο σταθερά μηνύματα: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αλλά και πολλές άλλες χώρες και πέραν της ευρωζώνης".
Συμπλήρωσε ότι "τώρα που η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, τώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές, ανακτάμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας, δίνουμε απάντηση στα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν διεθνώς για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό".
"Αρα", πρόσθεσε, "υπάρχει μια σειρά γεγονότων που ακολουθείται: Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται, εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πραγματικά βιώσιμο μακροπροθέσμως ελληνικό δημόσιο χρέος, μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό το σχέδιο είναι καθαρό και υφίσταται. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αποδώσει σε εμάς ευθύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.