Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους: Αρχίζουν τα μαθήματα στην ΑΕΝ Μακεδονίας την επόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Μία πρώτη επιτυχία των σπουδαστών, μετά από διάβημα τους στο υπουργείο Ανάπτυξης-Ναυτιλίας
Μία πρώτη επιτυχία, σημείωσαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, καθώς με τους αγώνες αλλά και τις έντονες πιέσεις που άσκησαν στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πέτυχαν ώστε να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματά τους την επόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Λίτινας, μετά το έντονο διάβημα που πραγματοποίησε στο γραφείο του πολυμελής αντιπροσωπεία των σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας ανακοίνωσε εκτός από την έναρξη των μαθημάτων, την επίσπευση των μελετών αποκατάστασης των κτιρίων της Ακαδημίας, που παρουσιάζουν προβλήματα. Ενώ ακόμη ανέφερε πως  «απόφαση της κυβέρνησης είναι η Σχολή της ΑΕΝ Μακεδονίας να συνεχίσει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο, με όσο το δυνατόν τα πλέον ασφαλή και σύγχρονα κτίρια και υποδομές».
Οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών, όπως αυτή η συγκέντρωσή
τους στο γηπεδάκι της Ακαδημίας, έφεραν αποτελέσματα
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν προσωρινά στο σχολικό συγκρότημα των γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας για τη Σχολή Πλοιάρχων, στο ΕΠΑΛ Επανομής για τη Σχολή Μηχανικών και στο Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο για τη Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.
Η αντιπροσωπεία των σπουδαστών, έθεσε επίσης έντονα το θέμα της στέγασης και σίτισης των οικότροφων σπουδαστών, αλλά και της πρόσληψης ωρομίσθιων καθηγητών.  Για το τελευταίο ο κ. Λίτινας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για την προσωρινή έναρξη των μαθημάτων στα σχολικά κτίρια της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής, την είχε κάνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, προκειμένου να επισπευσθεί η λειτουργία των τριών Σχολών της ΑΕΝ, ώστε να μην χάσουν το εξάμηνο οι 750 και πλέον σπουδαστές.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από  τη γενική Γραμματεία Ναυτιλίας αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

 "Σύσκεψη για τη Σχολή της ΑΕΝ Μακεδονίας (Ν. Μηχανιώνα)
 Ο Γ.Γ. Ναυτιλίας κ.Νίκος Λίτινας δέχθηκε σήμερα σε συνεργασία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας(Ν.Μηχανιώνα) και μετά από ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο τους ανακοίνωσε ότι τα μαθήματά τους θα αρχίσουν από τις 17 Οκτωβρίου σε αίθουσες και εργαστήρια Λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής, τα οποία ευρέθησαν με την ουσιαστική συνεργασία και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι σπουδαστές να φοιτήσουν κανονικά και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι μελέτες που έχουν ανατεθεί για να διαπιστωθούν τα προβλήματα καταλληλότητας των κτιρίων, καθώς και ο χρόνος για την αποκατάστασή τους.
Ο κ.Λίτινας εξήγησε στους σπουδαστές ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι η Σχολή της ΑΕΝ Μακεδονίας να λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο με όσο το δυνατόν τα πλέον ασφαλή και σύγχρονα κτίρια και υποδομές",  καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.



Για περισσότερα σχετικά με την ΑΕΝ Μακεδονίας διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.