Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δημόσια διαβούλευση για Κανονισμό Καθαριότητας


Σε δημόσια διαβούλευση, έθεσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού. με γνώμονα την τήρηση της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού και γενικότερα την προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ορθολογική διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την ευαισθητοποίηση των δημοτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα καθαριότητας.

Ο κανονισμός, που θα πρέπει να τον διαβάσουν όλοι οι δημότες, για ενημερωθούν για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα κεφάλαια για τα αστικά απορρίμματα, τα ογκώδη, τα αστικά λύματα, την ανακύκλωση, τις υποχρεώσεις των πεζών, των οδηγών και όσων έχουν κατοικίδια ζώα, τη ρύπανση από διαφημίσεις, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, τη φορτοεκφόρτωση αντικειμένων, τις λαϊκές αγορές, τα μπάζα κ.α.
Με ανακοίνωσή της η αντιδημαρχία Καθαριότητας καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού να θέσουν τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους σχετικά με το σχέδιο του κανονισμού.
Η κατάθεση των παρατηρήσεων – προτάσεων θα γίνεται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης & Καθαριότητας, οδός Κ. Βάρβαλη 2, Τ.Κ. 57004, Νέα Μηχανιώνα ή στο e-mail: gr.perivallon@thermaikos.gr έως και τις 09 Οκτωβρίου 2011.
Το σχέδιο του νέου Κανονισμού Καθαριότητας βρίσκεται αναρτημένο στο δικτυακό τόπο του δήμου Θερμαϊκού, στη διεύθυνση www.thermaikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.