Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήστευση των συνταξιούχων, χιλιάδες απολύσεις και χαράτσια μέχρι το 2014 και βάλε

H "σοσιαλιστική" μας κυβέρνηση τα δίνει όλα στην τρόϊκα και βυθίζει στη φτώχεια τη χώρα
Κανονική ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων, περικοπές στο εφάπαξ, χιλιάδες απολύσεις και επέκταση του τέλους στα ακίνητα μέχρι το 2014, φέρνουν τα νέα «μέτρα» της ανάλγητης «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, που υποκύπτει για μία φορά αμαχητί στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης, το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, ενώ επέρχονται μειώσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.200, με περικοπή του 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega, οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. Ανέφερε ακόμη πως θα γίνουν περικοπές και σε επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα είναι διαφορετικές ανάλογα με το κάθε Ταμείο. Μειώσεις θα γίνουν και στο εφάπαξ μόνο των ελλειμματικών Ταμείων. Η μείωση στο εφάπαξ (έως 30%) θα εφαρμοστεί, όπως σημείωσε, για όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από 1 Ιανουαρίου 2010.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα «με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα».
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως «το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της».
Έκανε ακόμη γνωστό πως η κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Επίσης, διαβεβαίωσε πως «το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας».
Πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν λίγο πριν στο Reuters πως αποφασίστηκε και επέκταση του τέλους στα ακίνητα τουλάχιστον έως το 2014, κάτι που όμως δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου.
Εν αναμονή της έγκρισης της εκταμίευσης της έκτης δόσης, ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και συντάξεων.
ΝΔ: «Τσουνάμι» άδικων και δυσβάστακτων μέτρων
Για «τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
«Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μιχελάκης έστρεψε τα πυρά του και κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι παραμένει άφαντος και ότι «δεν βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις».
«Κρύβεται και σιωπά. Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετα την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
«Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
«Οι νέες απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα κεφαλικά χαράτσια εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικών ελίτ και μας οδηγούν μαθηματικά στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία. Σε ποιον άραγε στέλνει πραγματικά «μήνυμα» η κυβέρνηση; Στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Σε αυτούς που έχουν δει το μισθό τους να μειώνεται δραματικά; Σε αυτούς που έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους; Σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις διατροφικές τους ανάγκες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.