Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένταση στην πλατεία Συντάγματος


Ένταση επικρατούσε το βράδυ στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, κατά τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων, των κινημάτων «δεν πληρώνω» και των εκπαιδευτικών, αφού με το που άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος, διμοιρίες των ΜΑΤ, έσπρωχναν τους συγκεντρωμένους, χτυπούσαν ακόμα και γυναίκες, ενώ δεν σταμάτησαν να πετούν κρότου-λάμψης.

Ένταση υπάρχει ακόμα και αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, αφού παρά τις συνεχείς επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, ο κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος φωνάζοντας προς την Βουλή "Ουστ, να φύγετε".
Τα ΜΑΤ συνεχώς απωθούν με βία τον κόσμο μακριά από την Βουλή έχοντας σαν αφορμή το πέταγμα ενός... μπουκαλιού νερού, από κάποιον συγκεντρωμένο.
Οι επιτροπές των αγανακτισμένων από τις γειτονιές της Αθήνας δίνουν δυναμικό παρόν, ενώ συγκεντρωμένοι από το κίνημα "δεν πληρώνω", φωνάζουν: "Δεν χρωστάμε - Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε - Φτάνει πιά".
Γυναίκες, άντρες, παιδιά και συνταξιούχοι, παραμένουν συγκεντρωμένοι και πολλαπλασιάζονται.
Στα κινήματα των πολιτών «Δεν Πληρώνω» φαίνεται πως διοχεύεται το τελευταίο διάστημα η δυναμική των πλατειών. Οι συλλογικότητες που υποστηρίζουν την άρνηση πληρωμών, με κορωνίδα τη μη επιβολή των τελευταίων φορολογικών χαρατσιών, δίνουν καθημερινή παρουσία στο Σύνταγμα και οργανώνονται με πανελλήνιες κινητοποιήσεις και δράσεις.
Οι κινήσεις των πολιτών που λένε «όχι» στην πληρωμή αποκτούν συνεχώς νέα μέλη. Μαζί με άλλες συλλογικότητες, δημιουργούν ένα δίκτυο εναντίωσης στα χαράτσια, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους δύσκολα θα αναχαιτιστεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι για σήμερα η λαϊκή συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος καλεί σε «Πανελλαδική μέρα ανυπακοής και αλληλεγγύης», για την οποία, μέχρι τελευταία στιγμή γίνονταν προσπάθειες να πραγματοποιηθούν ομιλίες φοροτεχνικών και νομικών, για το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι πολίτες στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.